Haberler

11 Mayıs 2018

Musul Türkmen Kadın Birliğine Dikiş Kursu ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Musul Türkmen Kadın Birliği’ne dikiş kursu ve ekipman desteğinde bulunuldu.

TİKA tarafından Musul Türkmen Kadın Birliği’ne ofis malzemesi, dikiş makinesi ve elektrik ekipman desteği sağlandı. TİKA tarafından hayata geçirilen projenin teslim programına Musul Vilayet Meclis Üyesi Lokman Necim Ahmed, Musul Türkmen Cephesi İl Başkanı Mehmet Ali Ahmet, TİKA Bağdat Program Koordinatör Yardımcısı Zübeyr Yakaryılmaz, Türkmen Kadın Birliği yetkilileri ve üyeleri katıldı.

Düzenlenen teslim programında konuşan Musul Vilayet Meclis Üyesi Lokman Necim Ahmed, TİKA’ya Musul’da gerçekleştirdiği projelerden dolayı teşekkürleri ileterek, Musul’un her alanda desteğe ihtiyacı olduğunu TİKA’nın önümüzdeki dönemde daha fazla proje gerçekleştireceğini ümit ettiklerini ifade etti.   

Musul Türkmen Cephesi İl Başkanı Mehmet Ali Ahmet ise kadınlara yönelik dikiş nakış kursu dolayısıyla TİKA’ya teşekkür ederek, TİKA’nın dünyanın dört bir yanında projeler gerçekleştirdiğine değinerek, “Musul’da TİKA’dan daha büyük çaplı projeleri gerçekleştireceğini ümit ediyoruz” ifadelerinde bulundu.

TİKA Bağdat Program Koordinatör Yardımcısı Zübeyr Yakaryılmaz’da konuşmasında, Musul’daki savaşta en çok etkilenen kadınlar ve çocuklar olduğunu, kadınlara yönelik bu gerçekleştirdikleri projeyle Musul kadınlarının hem becerilerini geliştirecek hemde kendi aile bütçelerine bu dikiş nakış kursunda ürettikleriyle katkı sağlayacağını belirtti. Yakaryılmaz ayrıca TİKA’nın Musul’a yönelik her alandaki projelerinin artarak devam edeceğini ifade etti.

Proje ile Musul Türkmen Kadın Birliği’ne dikiş makineleri, ofis malzemeleri, bilgisayar, yazıcı, klima, jeneratör, mutfakta kullanmak üzere beyaz eşya ve mutfak araç gereçleri ile dikiş kursunda kullanılan sarf malzemeleri TİKA tarafından temin edildi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Meksika’da 8 Kliniğe Tıbbi Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Meksika’da dar gelirli vatandaşlara hizmet veren 8 sağlık kliniğine diş bakım ünitesi ve elektrokardiyografi (EKG) cihazı temininde bulundu. Meksika’da son yıllarda obezite, diyabet, arteriyel hipertansiyon vb. durumlardan kaynaklı...