Haberler

14 Haziran 2013

Moritanya Kamu Hizmetleri ve Yönetimin Modernizasyonu Bakanlığı Yöneticilerinin Eğitimine TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde Moritanya Kamu Hizmetleri ve Yönetimin Modernizasyonu Bakanlığı’nda görevli uzman ve orta düzey yöneticilerden oluşan 18 kişilik heyete Ankara’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde mesleki eğitim verildi.

Türkiye ile Moritanya İslam Cumhuriyeti arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik, TİKA ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı işbirliğinde, Moritanya Çalışmanın Kamu Hizmeti ve Yönetimin Modernizasyonu Bakanlığı’nda görevli uzman ve orta düzey yöneticiden oluşan 18 kişilik bir heyete 3-7 Haziran 2013 tarihleri arasında Türkiye’de bir mesleki eğitim programı düzenlendi.

Söz konusu eğitim programının koordinasyonu TİKA tarafından sağlanırken, eğitim programı içeriği ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlendi. Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Teftiş Kurulu yüksek düzeyli iş müfettişleri tarafından verildi.

Eğitim programı kapsamında Moritanyalı katılımcılara, eğitmenler tarafından Türkiye’deki iş teftiş uygulamaları, Türk çalışma ve sosyal güvenlik mevzuatı, Sosyal güvenlik reformu, İş sağlığı ve güvenliği, Kayıt dışı istihdamla mücadele, Çocuk işçiliği ile mücadele, Kadın işçilerin korunması, İş ve çalışma istatistikleri konularında sunumlar yapıldı.

Söz konusu mesleki eğitim programıyla, Türkiye’nin her alanda az gelişmiş ülkelere örnek teşkil eden kamu kurum ve kuruluşlarının yapılarının ve işleyişlerinin tanıtılmasına olumlu katkı sağlandı.

Sonraki Haber

Kosovalı Öğrencilere Tarihi ve Kültürel Gezi Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Meşhed-i Hüdavendigâr Derneği işbirliğinde Kosova’da gerçekleştirilen Tarihi ve Kültürel Gezi Projesi kapsamında Priştine, Reçana, Dragaş, Yakova, Gilan, Prizren, Mamuşa, Vuçıtırın ve İpek şehirlerinden 13 farklı okulda eğitim alan...