Haberler

23 Eylül 2013

Moldova'da Tamamlanan Projeler Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Tarafından Hizmete Açıldı

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, resmi ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Moldova’nın başkenti Kişinev’de, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan Atatürk Kütüphanesi ile Gökoğuz Yeri Radyo Televizyon Kurumunun açılışlarını gerçekleştirdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Moldova’nın Başkenti Kişinev’de çeşitli resmi ziyaretlerde bulundu. Başkent Kişinev’de çeşitli ziyaretlerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Moldova Bölgesel Kalkınma Bakanlığına geçerek, Moldova Bölgesel Kalkınma Bakanı Marcel Raducan ile görüştü. Görüşmede konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye ile Moldova’nın kadim ilişkilerinin olduğunu belirtti. İki ülkenin siyasi, ekonomik, kültürel ve birçok alanda ilişkilerinin olduğunu dile getiren Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye ve Moldova’yı iki dost ülke olarak nitelendirdi.

Gökoğuz Yeri’nde altyapı, eğitim, sağlık, teknik işbirliği gibi birçok alanda TİKA aracılığıyla çok sayıda projeyi hayata geçirildiğini anlatan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Moldova makamlarıyla iş birliği halinde yapılan bu katkıları daha da artırmayı amaçladıklarını ifade etti. Moldova Bölgesel Kalkınma Bakanı Marcel Raducan da Bozdağ ve beraberindeki heyeti ülkesinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. İki ülke arasındaki ilişkilerin çok iyi olduğunu vurgulayan Moldova Bölgesel Kalkınma Bakanı Raducan, ilişkileri daha da geliştirmek için çalışacaklarını söyledi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ görüşmenin ardından Moldova TİKA Program Koordinasyon Ofisi’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a TİKA yetkilileri tarafından sunum yapılarak bilgi verildi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ TİKA’nın Moldova’da gerçekleştirdiği ve devam ettirdiği projelerden dolayı memnuniyetini dile getirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, TİKA tarafından Molodova’da gerçekleştirilen projeleri yerinde incelemek üzere ofisten ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ı, Moldova’daki “Gökoğuz Yeri” olarak adlandırılan Gökoğuz Özerk Bölgesi ziyareti kapsamında “Tadilatı, Tefrişatı ve Donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilen Gökoğuz Yeri Bakanlık Komitesi ve Halk Topluşu Binasının” önünde Moldova Başbakanı Lurie Leanca, Gökoğuz Yeri Başkanı Mihail Formuzal tarafından karşılandı. Bakanlık binasında incelemelerde bulunan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ daha sonra Gökoğuz Yeri Başkanı ve Moldova Cumhuriyeti Başbakanı ile bir görüşme gerçekleştirdi. Ardından Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 1994 yılında TİKA tarafından kurulan ve yeniden tadilatı, tefrişatı ile donanımı sağlanan Komrat’ın merkezindeki TİKA Mustafa Kemal Atatürk Kütüphanesi’nin açılışını yaptı.

Daha sonra Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, “Gökoğuz Yeri Radyo Televizyon Kurumunun Modernizasyonu Projesi” kapsamında teknik ekipmanı tamamen yenilenen, tadilatı ve tefrişatı yapılarak modernize edilen 1996 yılında TİKA tarafından kurulan Gökoğuz Yeri Radyo Televizyon Kurumunun’nun açılışını gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada 150 bin civarında nüfusu olan Gökoğuz Bölgesi halkının izlediği canlı yayınlanan “Gün Günden” TV ve Radyo programına katıldı.
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Gökoğuz Yeri’ndeki temaslarının son bölümünde TİKA tarafından yapılan Komrat Huzurevini ziyaret etti. Buradaki yaşlılarla yakından ilgilenen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hediyeler verdi, sohbet etti, 50 yatak kapasiteli huzurevindeki hizmetler hakkında bilgi aldı. Moldova’da ziyaretlerini tamamlayan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ Türkiye’ye döndü.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da “Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” Konferansı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkmenistan Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Uluslararası İlişkiler Enstitüsü işbirliğinde “Uluslararası İlişkiler Enstitüsü ile İşbirliği Projesi” kapsamında Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat’ta “Felsefe-Bilim Geleneğinin Kadim Kökleri: Türkmenistan ve Türkmen Kökenli Bilginler” konulu...