Haberler

24 Mayıs 2012

Moldova ile E-Devlet Alanında İşbirliği

Moldova ile E-Devlet Alanında İşbirliği

Moldova Cumhuriyeti Devlet Kançılaryası’na bağlı olarak faaliyet gösteren e-Devlet Merkezi ile T.C. Başbakanlık İdareyi Geliştirme Başkanlığı arasında ilerde yapılacak işbirliği imkânlarını belirlemek ve yerinde incelemelerde bulunmak üzere, Başbakanlığımız bünyesinde faaliyet gösteren e-Devlet Danışma temsilcileri 24-27 Ekim 2012 tarihleri arasında Moldova’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirmişti.

Projenin ikinci aşaması olarak, 20-23 Mayıs 2012 tarihleri arasında Moldova Tarım Bakan Yardımcısı Dumitru Godoroja ve Moldova’nın farklı kamu kuruluş temsilcilerinden oluşan 4üst düzey kamu görevlisi ülkemizde düzenlenen iki günlük bir çalışma programına katıldı.

Başbakanlık E-Devlet Danışma Grubu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, İçişleri Bakanlığı, Keçiören Belediyesi, Adalet Bakanlığı ve TODAİ gibi birçok kamu kuruluşunda E-Devlet işleyişine ilişkin bilgi alan Moldova Heyeti, programın ikinci günü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’yı ziyaret etti. TİKA Başkan Yardımcısı M. Sürreya Er tarafından kabul edilen heyet ile e-Devlet konusundaki fırsatlar doğrultusunda görüşme yapıldı.

Söz konusu görüşmede TİKA Başkan Yardımcısı Er, Moldovalı konukları ülkemizde görmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirterek, söz konusu ziyaretin Moldova ile Türkiye arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi bakımından önem taşıdığını, Başkanlığımızca Moldova ile yapılacak her türlü işbirliği faaliyetine yapılacak destek ve katkıdan ötürü geçmişte olduğu gibi bugün de onur duyacağımızı ifade etti.

Samimi bir atmosferde geçen görüşmede, Moldovalı Bakan Yardımcısı ve beraberindeki heyet Kamu İdaresi Modernizasyonu konuları ile ilgili olarak yaptığı görüşmede, Türkiye’nin e-Devlet alanında çok iyi bir konumda bulunduğunu, bu konuda iki ülke arasında işbirliği potansiyelinin mevcut olduğunu, e- devlet alanında ileride ne tür adımlar atılacağına ilişkin görüşlerin Moldova’ya döndüklerinde kamu kurumları ile yapacakları istişareler sonucunda oluşacağını belirtti. Er, TİKA’nın 30 ülkede Program Koordinasyon Ofisi’nin bulunduğunu, TİKA ofisi bulunmayan yaklaşık 100 ülkede ise proje ve faaliyetler gerçekleştirdiğini belirtti.

Görüşmede ayrıca öngörülebilecek işbirliği çalışmaları konuşuldu.

Daha sonra karşılıklı iyi niyet dileklerinin ardından görüşme sona erdi.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Gelişiyor

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Sn. Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan Devlet Başkanı ile T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL’ün huzurlarında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar...