Haberler

08 Kasım 2014

Moldova'da Gökoğuz Yeri III. Ekonomik Forumu'na Destek

 

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın destekleriyle Komrat’ta Gökoğuz Yeri III. Ekonomik Forumu gerçekleştirildi.
TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde düzenlenen çeşitli programlara destek vermeye devam ediyor. Bu çerçevede TİKA’nın destekleriyle Komrat’ta Gökoğuz Yeri III. Ekonomik forumu gerçekleştirildi. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen “Gökoğuz Yeri Ekonomik Forumuéna önceki yıllarda da TİKA’nın katkısı sağlanmıştı.

Gökoğuz Yeri’ndeki yatırım ve ticaret imkanlarının tanıtıldığı foruma Türkiye başta olmak üzere Romanya, Macaristan, Almanya, İtalya, Bulgaristan, Ukrayna, Beyaz Rusya ve Rusya’dan çok sayıda işadamı katıldı.Ekonomik Forum’un birinci gününde öncelikli yatırım ve inovasyon projeleri, ticaret imkanları ve tarım ve turizm alanlarındaki iş imkanları tanıtıldı. Forumun ikinci gününde ise sektörlerinin önde gelen firmalarına inceleme ziyaretleri düzenlendi, kültürel program çerçevesinde müzeler ziyaret edildi.

Gökoğuz Yeri Başkanı Mihail Formuzal, forumun açılış oturumunda yaptığı konuşmasında Gökoğuz Yeri’nin son yıllarda kaydetmiş olduğu ekonomik gelişmelerden bahisle işadamlarına sunduğu cazip imkanlara değinerek desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti. Komrat Devlet Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Forum’a Gökoğuz Yeri Başkanı’nın yanı sıra Moldova Cumhuriyeti Ekonomi Eski Bakanı Alexander Muravski, Gökoğuz Yeri Başkan Vekili Valeri Yanioğlu, Başkan Yardımcısı Nikolay Stainov ve Ekonomi Bakanı Vitaliy Kürkçü de katıldı.

 

Sonraki Haber

TİKA'nın Destekleriyle Bosna Hersek Yeşilay'ı Hizmete Açıldı

Bosna Hersek’te Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından donanım temini sağlanan Yeşilay BİH Cemiyeti açıldı. Türkiye Yeşilay Cemiyeti öncülüğünde çok sayıda ülkede ülke Yeşilay’ları kuruluş çalışmaları devam ediyor. Saraybosna’da gerçekleşen törenle Bosna Hersek Yeşilay’ının...