Haberler

25 Kasım 2014

Moldova Cotijenii Mici Kültür Evi TİKA'nın Desteğiyle Yenilendi

Moldova’nın Singerei Bölgesi Cotijenii Mici beldesinde tadilatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Kültür Evi, Moldova Cumhuriyeti Başbakanı İurie Leanca ve TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan’ın katılımıyla hizmete açıldı.

Moldova’nın Singerei Bölgesi’nde yer alan Cotijenii Mici beldesinin son yıllarda kullanılamaz durumda olan kültür evinin tadilatı TİKA desteğiyle tamamlanarak Moldova Cumhuriyeti Başbakanı İurie LEANCA, TİKA Başkan Yardımcısı Ali Maskan ve Türkiye Kişinev Büyükelçisi Mehmet Selim Kartal’ın da katıldığı resmi törenle açılışı yapıldı.

Konuşmasında Cotijenii Mici beldesine son yirmi yıldır çok kısıtlı bir desteğin sağlanabildiğine değinen Moldova Cumhuriyeti Başbakanı Leanca, bu durumun telafisi için son yıllarda özel bir gayret sarf edildiğinden bahisle katkılarından ötürü TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Cotiujenii-Mici beldesinin toplam nüfusu yaklaşık 1.800 kişi olup Cotiujenii Mici, Alexeuca ve Gura-Oituz köylerini kapsıyor. Belde sakinlerince milli bayram kutlamalarının ve beldenin önem arz eden konuları ile ilgili toplantılarının yanı sıra sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerinin düzenlendiği kültür evi, köylerin sosyo-kültürel hayatında çok önemli bir yer tutuyor.

Sonraki Haber

TİKA'dan Karadağ Anayasa Mahkemesi'ne Fiziki Altyapı Desteği

Karadağ Anayasa Mahkeme binasının fiziki altyapısının geliştirilmesi amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yaptırılan asansör sistemi, gerçekleştirilen törenle hizmete açıldı. TİKA, Karadağ’da gerçekleştirdiği projelerine bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Karadağ Anayasa Mahkeme...