Haberler

11 Eylül 2017

Moldova Başbakanı Pavel Filip TİKA’nın İnşa Ettiği Komrat Bölge Hastanesi Yeni Bloğu’nun Şantiyesi’ni Ziyaret Etti

Moldova Başbakanı Pavel FİLİP ve Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi Başkanı İrina Vlah TİKA tarafından Mayıs ayında inşasına başlanılan Komrat Bölge Hastanesi Yeni Blok Şantiyesi’ni ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Moldova Başbakanı Pavel Filip, Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’ne gerçekleştirdiği çalışma ziyareti kapsamında TİKA tarafından mayıs ayında inşasına başlanılan Komrat Bölge Hastenesi Yeni Blok Şantiyesi’ni ziyaret etti. Ayrıca şantiye sahasının yanında yer alan ve TİKA tarafından 2014 yılında 30 yatak temin edilen ve inşaat çalışmaları tamamlanan ameliyathane bloğunu da ziyaret eden Başbakan Filip, Türkiye’nin sağlık ve inşaat sektöründe ne kadar güçlü olduğunu bildiğini ifade ederek hastane inşaatı için Türkiye’ye teşekkür etti.

Başbakan Filip, kısa sürede tamamlanacak inşaat çalışmalarının bu alanda iyi bir örnek olduğunu vurguladı. Ziyaret sırasında Başbakana eşlik eden Gökoğuz Yeri Başkanı İrina Vlah, çalışmaların hızından övgüyle bahsederek hastanenin bölge için büyük bir ihtiyacı gidereceğini ve yalnızca Gökoğuz Yeri’ne değil Moldova’nın tüm güney bölgesindeki hastalara da hizmet sunulacağını ifade etti.  Önümüzdeki aralık ayında tamamlanması planlanan ve 6800 metrekare toplam alan üzerinde 2700 metrekare çift katlı kapalı alana ve 56 yatak kapasitesine sahip olacak hastanede dahiliye, pediatri, radyoloji, tomografi ile ultrason hizmetlerin verilmesi planlanmakta olup hastaneden yılda yaklaşık 40000 kişinin yararlanması öngörülüyor. 

Sonraki Haber

Orta Asya’nın En Büyük Polis Akademisi’ne TİKA Desteği

Türkiye ve Tacikistan arasında diplomatik ilişkilerin kuruluşunun 25.yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Orta Asya’nın en büyük polis akademisi olan Tacikistan Polis Akademisi’ne donanım desteğinde bulunuldu. Bağımsızlığını ilan eden Tacikistan’ı ilk tanıyan...