Haberler

25 Ocak 2019

Moldova’da Hamdullah Suphi Tanrıöver Türk Dili Sınıfı Açıldı

Moldova Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesinde, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)  tarafından Komrat Devlet Üniversitesi bünyesinde kurulan Türk Dili sınıfı açıldı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın 2017 yılında bölgeye ziyareti sonrasında Yunus Emre Enstitüsü ve Komrat Devlet Üniversitesi arasında imzalanan Türkoloji projesiyle, Türk Dili ve Edebiyat Bölümünün açılmasına karar verilmişti. TİKA, Türk Dili ve Edebiyat Bölümü’nün açılması amacıyla tahsis edilen sınıfın tadilat ve donanımını gerçekleştirdi.

Türk dili sınıfının açılış törenine T.C. Kişinev Büyükelçisi Sayın Sökmensüer, TİKA Kişinev Program Koordinatörü Selda Özdenoğlu ve Komrat Devlet Üniversitesi Rektörü Sergey Zaharıa katıldı. Yeni Türkçe sınıfları kurulması için Türkiye olarak her zaman gerekli desteğin verileceğini vurgulayan Büyükelçi Sökmensüer,  ‘’Hâlihazırda Türkçe öğrenmek isteyen gençlere eğitim verilen sınıfın önümüzdeki dönemlerde daha fazla öğrenciye ulaşmasını temenni ediyorum’’ dedi.

Gagavuz köylerinde Türkçe okulların açılması ve Gagavuz öğrencilere Türkiye’de eğitim imkânı sağlanması için çalışan Türkiye’nin yetiştirdiği devlet ve sanat adamı Hamdullah Suphi Tanrıöver’in isminin verildiği sınıfın 2019-2020 eğitim yılında 30 öğrenciyle eğitime başlamayı planlanıyor. 

Sonraki Haber

TİKA, 59 ülkedeki 61 ofisi ile Ankara’da buluştu

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ın katılımıyla TİKA’nın 59 ülkede 61 koordinasyon ofisinde çalışan koordinatörleri ve yerel asistanları “TİKA Ankara Buluşması”nda bir araya geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, TİKA’nın konferans salonu'nda düzenlenen "TİKA Ankara Buluşması" programının açılışında yaptığı...