Haberler

22 Nisan 2013

Moğolistanlı ve Moldovalı Çocuklar TİKA Desteğiyle 23 Nisan Uluslararası Çocuk, Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı'na Katıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde 18-24 Nisan 2013 tarihleri arasında düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk, Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı’na Moğolistan’dan 15 ve Moldova’dan ise 14 kişilik çocuk grubu katıldı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin işbirliğinde, 23 Nisan Uluslararası Çocuk, Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı kapsamında 41 ülkeden çocuk grupları Türkiye’ye getirildi. Getirilen çocuk grupları aile yanlarında konaklatılarak burada Türk Kültür ve örf adetlerini yakından tanımaları sağlandı. 23 Nisan kapsamında Moğolistan Çocuk grubu TİKA’nın destekleriyle 18 Nisan 2013 tarihinde Türkiye’ye getirildi. Moğolistan çocuk grubu 20- 22 Nisan tarihlerinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin “Çocuk Fuarı” kapsamında çeşitli etkinliklere katıldı.

23 Nisan günü yapılacak büyük etkinlik programında ise 41 ülke çocuklarının içerisinde Moğolistan çocuk grubu da olacak. TİKA’nın destekleri ile 23 Nisan kutlamalarına katılan grup 24 Nisan tarihinde ülkesine geri dönecek. Ayrıca, Moldava Gökoğuz Bölgesi Çadır Lunga Kültür Merkezi’ne bağlı Şen Uşaklar isimli çocuk grubundan ise 14 çocuk TİKA’nın desteğiyle, 23 Nisan Uluslararası Çocuk, Eğitim, Bilim ve Eğlence Fuarı’na katıldı.

TİKA Dünya çocuklarının geleceğe umutla bakması için çalışıyor
TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerde gerçekleştirdiği projelerle çocukların temel eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanması, onların geleceğe umutla bakması için çalışıyor.

Türkiye’nin yardım eli TİKA, okullar inşa ederek, özellikle kız çocuklarının okullaşma oranını arttırmak için çalışmalar yapıyor. Ayrıca TİKA tarafından açılan anne-çocuk sağlığı merkezleriyle çocuk ölümlerinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Afganistan’da, Kazakistan’da, Somali’de, Kamerun’da, Yemen’de, Moğolistan’da, Bosna-Hersek’te TİKA tarafından gerçekleştirilen projelerle çocuklar, geleceğe güvenle baksın düşüncesiyle hareket ediliyor.

Her bir çocuğun ayrı ayrı değeri olduğunun ve mutlu yarınlar için mutlu çocuklar yetiştirmenin gerekliliği bilincinde hareket eden TİKA, engelli, engelsiz tüm çocukların faydalanacağı faaliyetler yapıyor.

TİKA her geçen gün artan ofis sayısı ve genişleyen faaliyet coğrafyasıyla din, dil, ırk hiçbir ayrım gözetmeden dünya çocukları için çalışıyor. Sınırlar ve coğrafyalar arasında dünya çocuklarının mutluluğunu merkeze alan projeler TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

Sonraki Haber

Gökoğuz Radyo ve Televizyon Kurumu TİKA Tarafından Modernize Edildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, “Moldova Gökoğuz Radyo ve Televizyonunun Yayın Ağının Genişletilmesi Projesi” kapsamında kurulan, Gökoğuz Radyo Televizyonu Kurumu modernize edildi. 14 Kasım 2006 tarihinde Gökoğuz Özerk Bölgesi Bakanlık Komitesi ve Halk...