Haberler

21 Haziran 2013

Moğolistanlı Sayıştay Denetçilerine Eğitim

Moğolistanlı Sayıştay Denetçilerine Eğitim

Sayıştay Başkanlığı ve Moğolistan Sayıştay’ı arasında imzalanan ikili anlaşmalar çerçevesinde Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla 10 kişiden oluşan Moğolistan Sayıştay’ı denetçilerine Ankara ve İstanbul’da Performans Denetimi konulu eğitim programları düzenlendi.

Moğolistan Sayıştay’ından gelen 10 kişilik heyet Sayıştay Başkanlığı’nın daveti üzerine 10 Haziran 2013 tarihinde Sayıştay Başkanlığı’nda düzenlenen açılış ile eğitim programlarına başladı. Genel İdare, finans ve performans konularından sorumlu Moğolistan Sayıştay’ından merkez ve taşra teşkilatı denetçi ve uzmanlarının katıldığı program Ankara ve İstanbul’da gerçekleştirildi. Ankara’daki program 10-18 Haziran tarihleri arasında Sayıştay Başkanlığı Merkez Binasında ve Gölbaşı Eğitim ve Sosyal Tesislerinde düzenledi.

İstanbul’daki eğitim programında ise heyete, Etkililik, Ekonomiklik ve Verimlilik denetiminin temel kavramları ve ilkeleri, Denetim süreçleri ile uygulama örnekleri, Denetim standartları performansı, Denetimi bilgisi ve Afet denetimi konularında eğitim verildi.

TİKA Doğu ve Güney Asya, Pasifik ve Latin Amerika Dairesi Başkanlığı temsilcilerinin de yer aldığı Moğolistan Sayıştayı Merkez ve taşra teşkilatı denetçi ve uzmanlarından oluşan heyet eğitim programları kapsamında Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Recai Akyel tarafından kabul edildi. Sayıştay Başkanı Doç. Dr. Akyel ve heyet arasında gerçekleşen görüşmede iki ülke arasındaki işbirliğinin her alanda geliştirilmesi yönündeki memnuniyet karşılıklı olarak dile getirildi.

Sonraki Haber

Nairobi Müslüman Akademisi'ne Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Nairobi İslami Yardımlaşma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Nairobi Müslüman Akademisi’ne teknik malzeme desteği verildi. Kenya’da eğitim alanında özellikle genç kızların eğitim almasına önemli katkıda bulunan Nairobi Müslüman Akademisi’nde...