Haberler

14 Kasım 2013

Moğolistan'da Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi'ne Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Engelli Çocuklu Ebeveynler Derneği’nin talepleri doğrultusunda Moğolistan’da Bayan-Ölgiy Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin tadilatı yapıldı.

Engelli Çocuklu Ebeveynler Derneği Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’dan 1700 km uzaklıkta Kazak asıllı vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadığı Bayan-Ölgiy Vilayeti’nde faaliyet gösteriyor. Söz konusu merkez 2004 yılından itibaren engelli çocuklara yönelik eğitim ve rehabilitasyon hizmetinde bulunuyor.

Bayan-Ölgiy Vilayetinde toplam 900 engelli çocuk bulunmakta olup, anılan merkez engelli çocuklara yönelik faaliyet yürüten tek kurum özelliğini taşıyor. TİKA tarafından Bayan-Ölgiy Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İkmal Projesi kapsamında eğitim ve rehabilitasyon merkezi binasının çatısının tamamlanması, etrafının çitlenmesi ve merkez su sistemine bağlanması gerçekleştirildi.

Söz konusu proje çerçevesinde tadilatı tamamlanan Bayan-Ölgiy Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin açılışı düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene, Bayan-Ölgiy İlçe Meclis Başkanı Lazathan Buran, Bayan-Ölgiy Çocuk Kurumu Engelli Çocuklardan Sorumlu Uzman Bibigül Kagbat, Engelli Çocuklu Ebeveynler Derneği Başkanı Yerlan Tönker, TİKA yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

TİKA tarafından gerçekleştirilen Bayan-Ölgiy Engelli Çocuklar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi İkmal Projesiyle engelli çocukların güvenli ve eğitim standartlarına uygun ortamda eğitim alma imkânı sağlandı.

Sonraki Haber

Arnavutluk Müslüman Komitesi Yöneticileri ve Müftülerinin Türkiye Ziyaretine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı işbirliğinde hazırlanan program kapsamında Arnavutluk Müslüman Komitesi yöneticileri ve müftüleri Ankara ve Konya’da resmi kurumlara ve dini mekânlara ziyaretlerde bulundu.  Arnavutluk Müslüman Komitesi Başkan Yardımcısı...