Haberler

20 Ekim 2014

Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Uzmanlarına Yönelik Eğitimler Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) uzmanları tarafından Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da eğitim programı düzenlendi.

Moğolistan’da istatistik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kapasite geliştirilmesi amacıyla Türkiye ve Moğolistan arasında istatistik alanında yapılacak işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, TÜİK Başkanı Birol Aydemir, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi (MMİO) Başkanı Sonomtseren Mendsaikhan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından New York’ta imzalanmıştı.

Bu kapsamda söz konusu mutabakat zaptı çerçevesinde, bu yıl içerisinde istatistik alanında Ulanbator’da, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına yönelik Ulusal hesaplar ile GSYİH’nın hesaplanması, Madencilik ve Enerji sektörü konulu eğitim programı düzenlendi.

Söz konusu eğitim programı kapsamında TUİK uzmanları ISIC 3.1’de ISIC 4.0’e geçişi, madencilik ve enerji sektördeki sınıflandırma ve Türkiye’de uyguladıkları sistemi, istatistiki veriler kullanılarak, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına bilgi ve tecrübelerini aktardılar. Eğitim programının ardından Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanları söz konusu eğitim programının önemine değinerek, desteklerinden dolayı TİKA ve TÜİK’e teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

TİKA'dan Makedonya Hakimler Yüksek Kurulu'na Teknik Donanım Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya Adalet Kurumları Kurumsal Kapasite Geliştirme Programları kapsamında, Makedonya Cumhuriyeti Hakimler Yüksek Kurulu’na yazıcı ve bilgisayardan oluşan teknik donanım desteği verildi. TİKA, Makedonya’ya yönelik gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam...