Haberler

17 Haziran 2014

Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı işbirliğinde Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanlarına Moğolistan’da eğitim programı düzenlendi.

Tarımdan sağlığa, eğitimden idari ve sivil altyapıların iyileştirilmesine kadar birçok sektörde Kapasite Artırma Programları gerçekleştiren TİKA faaliyet gösterdiği ülkelerin kurum ve kuruluşlarına büyük katkılar sağlıyor. Bu kapsamda, Moğolistan’da istatistik faaliyetlerinin güçlendirilmesi ve kapasite geliştirilmesi amacıyla Türkiye ve Moğolistan arasında istatistik alanında yapılacak işbirliğine ilişkin mutabakat zaptı, Türkiye İstatistik Kurumu Başkanlığı Başkanı Birol Aydemir, Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Başkanı Sonomtseren Mendsaikhan ve TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam tarafından New York’ta imzalanmıştı.

Bahse konu mutabakat zaptı kapsamında 2014 yılın ilk eğitim programı olan Yoksulluk İstatistikleri konulu eğitim programı Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Nüfus ve Sosyal İstatistikleri Daire Başkanlığı’nda düzenlendi. Eğitim programı çerçevesinde TÜİK uzmanları Türkiye’de uyguladıkları Hanehalkı Bütçe Anketi ve Gelire Göre Yoksulluk Anketi hakkında bilgi vererek Moğol istatistik uzmanlar ile bilgi ve tecrübe paylaşımında bulundu.

Moğolistan Milli İstatistik Ofisi uzmanları, Moğolistan genelinde ve bölgesel düzeyde yapılmakta olan anketlerinde karşılaştıkları sorunlarını dile getirerek TÜİK uzmanlarından Çok Boyutlu Yoksulluk hesaplanması hakkında yeni bilgiler edindi. Eğitim programı sonunda Moğolistan Milli İstatistik Ofisi yetkilileri yaptıkları açıklamada, Türkiye ile istatistik alanında gerçekleştirdikleri işbirliğinin daha da gelişmesi temennisinde bulunurak desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Şüheda Mektuplarda Öğrenciler Şehitliklerde Buluşuyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Bakü TÖMER tarafından hazırlanan proje çerçevesinde, Bakü’deki şehitlikte isimleri yazılan Osmanlı askerleri adına hazırlanan mektuplar, bir grup öğrenci tarafından Çanakkale’deki şehitliğe ulaştırılacak. 1918 yılında İstanbul’dan yola çıkarak Azerbaycan’ı...