Haberler

23 Ekim 2013

Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Nüfus ve Sosyal İstatistikleri Uzmanlarına Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Türkiye İstatistik Kurumu işbirliğinde Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Nüfus ve Sosyal İstatistikleri Daire Başkanlığı uzmanlarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

TİKA 1994 yılında bu yana Moğolistan’da başta eğitim ve sağlık sektörü olmak üzere birçok alanda faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede idari altyapıların ve insan kaynağının geliştirilmesi kapsamında TİKA ile Türkiye İstatistik Kurumu işbirliğinde Moğolistan Milli İstatistik Ofisi Nüfus ve Sosyal İstatistikleri Daire Başkanlığı uzmanlarına yönelik eğitim programı düzenlendi.

Hane halkı ve İşyeri Araştırmaları için Örneklem Tasarımı konulu eğitim programı kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu Örnekleme ve Analiz Teknikleri Daire Başkanlığı uzmanları, Moğolistanlı uzmanlarla çeşitli konularda bilgi paylaşımında bulundu. Türkiye İstatistik Kurumu Örnekleme ve Analiz Teknikleri Daire Başkanlığı uzmanları hane halkı araştırmaları ve işyerleri araştırmalarında Moğolistan’da karşılaştıkları sorunlar hakkında bilgi edindi.

Türkiye İstatistik Kurumu Örnekleme ve Analiz Teknikleri Daire Başkanlığı uzmanları sorunların çözüme kavuşturulması hususunda Türkiye’nin bilgi ve tecrübelerini Moğolistanlı uzmanlarla paylaşarak danışmanlık hizmeti verdiler. Bu kapsamda Moğolistan ile Türkiye arasında istatistik alanında işbirliğinin geliştirilmesine, idari ve sivil altyapıların kalkındırılmasına fayda sağlandı. TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen projeyle Moğol istatistik uzmanlarının mesleki yeteneklerinin daha da arttırılmasına katkıda bulundu.

Sonraki Haber

Yemenli Öğrencilerin Mesleki Eğitim Programı Başladı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın katkılarıyla hazırlanan, Yemen-Türk Meslek Enstitüsü Kuyumculuk Bölümü’nde öğrenim gören 9 Yemenli öğrencinin Beypazarı Kız Teknik ve Meslek Lisesi Kuyumculuk Teknolojisi Bölümü’nde 3 hafta sürecek olan eğitim programı başladı. Yemen’in...