Haberler

17 Eylül 2013

Moğolistan Emniyet Genel Müdürlüğü Üst ve Orta Düzey Yönetıcilerine Stratejik Yönetim Planlama Konulu Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Moğolistan’ın başkenti Ulanbator’da Moğolistan Emniyet Genel Müdürlüğü üst ve orta düzey yöneticilerine yönelik Stratejik Yönetim Planlama konulu eğitim programı düzenlendi.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde 2007 yılında, dost ve kardeş ülkelerin emniyet güçlerine destek sağlamak amacıyla “Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi” başlatıldı. Pilot ülke olarak seçilen Arnavutluk ve Kırgızistan ile başlayan eğitimlere, sonraki yıllarda Kazakistan, Türkmenistan, Moğolistan, Filistin, Bosna-Hersek, Azerbaycan, Özbekistan, Makedonya ve Tunus’un da eklenmesiyle başarılı bir şekilde sürdürülüyor.

Bu çerçevede Moğolistan Emniyet Genel Müdürlüğü üst ve orta düzey yöneticilerine yönelik düzenlenen eğitim programında, yönetim alanında genel gelişim ve değişimleri açıklayabilme, stratejik yönetim ile ilgili terim ve kavramları bilme, dünyada ve Türkiye’de stratejik yönetim uygulamalarını bilip değerlendirme, stratejik plan hazırlayabilme, Türk Polis Teşkilatı stratejik plan hazırlama ve uygulama deneyimini açıklayabilme teknikleri hakkında bilgiler verildi.

Bahse konu gerçekleştirilmiş olan eğitim dışında Emniyet Genel Müdürlüğü ve Moğolistan Emniyet Genel Müdürlüğü arasındaki işbirliği çerçevesinde daha önceki yıllarda Moğol polislerine yönelik eğitimler Türkiye ve Moğolistan’da düzenlenmişti. Moğol polisler eğitim sonucu kazanmış oldukları bilgi ve tercübelerini iş hayatlarında meslektaşlarıyla paylaşararak, söz konusu eğitimlerde desteklerinden dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkürlerini iletmişlerdi.

Sonraki Haber

Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü'ne Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, Kırgızistan’ın ilk ve tek Askeri Enstitüsü olan ve Savunma Bakanlığına bağlı faaliyet gösteren Kırgızistan Silahlı Kuvvetleri Askeri Enstitüsü’ne Kırgız Dili Günü’nde malzeme desteğinde bulunuldu. Kırgızistan’ın ilk ve tek...