Haberler

06 Eylül 2017

Moğolistan’da Mahkumlara Yönelik Meslek Edindirme Projesi

Moğolistan’da çok sayıda projeyi hayata geçiren Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), mahkumlara yönelik meslek edindirme projesi gerçekleştirdi.

Moğolistan genelinde eğitimden sağlığa, turizmden tarıma yüzlerce projeyi hayata geçiren TİKA, Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu işbirliğinde 18 Temmuz – 30 Ağustos tarihleri arasında mahkumlara yönelik “Kaynakçılık ve Temel İmalat” eğitim projesini tamamlayarak katılımcılara törenle setifika takdim etti.

TİKA Eğitim Projeleri Koordinatörlüğü koordinasyonunda gerçekleştirilen proje ile cezaevlerinde bulunan mahkûmlara beceri ve meslek edindirilmesi, mahkumların topluma kazandırılması, cezaevlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin (çit, ranza, tel örgü, kapı ve demir parmaklık vs.) üretiminin yapılması hedeflendi. Böylece, cezaevlerinin demir döküm ihtiyaçlarının karşılanması ve güvenlik standartlarının oluşturulmasına katkıda bulunulmasının yanı sıra yaklaşık 100-150 mahkum için iş imkanı sağlanmış olunacak.

Bu kapsamda sertifika törenine, T.C. Ulanbator Büyükleçisi Ahmet Yazal, Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanı Tuğgenerel Ts. Amgalanbayar, TİKA Başkan Danışmanı Kamil Kolabaş,  TİKA Ulanbator  Program Koordinatörü Veysel Çiftci ve çok sayıda bürokrat katıldı. Törende açılış konuşmasını yapan Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanı Tuğgenerel Ts. Amgalanbayar, TİKA işbirliğinde yürütülen eğitim projesine hem mahkumların hem de kurum çalışanlarının katılmasının teknik personelden olan eğiticilerin eğitilmesi açısından çok önem arz ettiğini ifade etti.

Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanı Amgalanbayar, mahkumların serbest bırakıldığında meslek sahibi olarak hayatlarına devam edebilecek olmalarının önemini vuguladı. Amgalanbayar, konuşmasının sonunda TİKA’ya ve T.C. Büyükelçiliği’ne tüm mahkumlar ve çalışanlar adına teşekkürlerini iletti T.C. Ulanbator Büyükleçisi Ahmet Yazal ise Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu 441 No’lu cezaevi bünyesinde demir-doğrama atölyesi kurulması bu kapsamda mahkumlara yönelik meslek edindirme eğitimlerinin gerçekleştirilmesinin topluma olan katkısından bahsederek söz konusu projenin gerçekleştirilmesi için başta TİKA olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

TİKA Ulanbator Program Koordinatörü Veysel Çiftci, proje ile cezaevlerinde bulunan mahkûmlara beceri ve meslek edindirildiğini ayrıca cezaevlerinde ihtiyaç duyulan malzemelerin üretiminin yapılmasının sağlandığı; mahkumlara hayatlarının devamında Moğolistan’ da en fazla ihtiyaç duyulan sektörlerin başında gelen kaynakçılık ve imalat alanında kolaylıkla iş bulma imkanının sağlandığını belirtti.

Tören, Türkiye’ den gelen uzmanların gözetimi altında mahkumlar ile cezaevindeki mesleki eğiticiler tarafından yapılan kartal heykelinin açılışı ve mahkumlar tarafından yapılan çok sayıda ürünün sergisi ile devam etmiş olup; törenin sonunda Moğolistan İcra Muhakeme Kurumu Başkanı Tuğgenerel Ts. Amgalanbayar projeye olan katkılarından dolayı TİKA ve Türkiye Cumhuriyeti’ ne birkez daha teşekkürlerini iletti.

Sonraki Haber

Myanmar'a Yardımların İlk Bölümü Ulaştı

Türkiye'nin Myanmar'a yaptığı yardımların ilk bölümü, Rakhayn Eyaleti Hükümet Konağı'nda yapılan törenle yetkililere teslim edildi. Türkiye'nin Myanmar'a yaptığı yardımların ilk bölümü, Rakhayn Eyaleti Hükümet Konağı'nda yapılan törenle yetkililere teslim edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın girişimleri...