Haberler

10 Eylül 2015

Moğolistan’da Eğitime TİKA Desteği Devam Ediyor

Moğolistan’ın batısında Göktürk eserlerinin en yoğun olduğu bölge olan Hovd vilayetinin  Darvi İlçesinde bulunan 1926 yılında kurulmuş devlet okulunun tamirat ve tadilat işleri Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından tamamlanarak Moğolistan 2015 – 2016 eğitim ve öğretim yılında hizmete açıldı.

Moğolistan’ın batısında Göktürk eserlerinin en yoğun olduğu bölge ve Moğolistan Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın doğduğu, tarihi ve kültürel bir şehir olan, bu yıl kuruluşunun 330’uncu yılını kutlayan tarihi şehir Hovd vilayetinin  Darvi İlçesinde bulunan 1926 yılında kurulmuş devlet okulunun tamirat ve tadilat işleri tamamlanarak Moğolistan, 2015 -2016 eğitim ve öğretim yılı açılışına yetiştirildi.

23-24 Kasım 2014 tarihinde meydana gelen şiddetli fırtına  yüzünden okulun çatısı büyük ölçüde hasar görmüş olup, okulun çatısı ve pencerelerinden aşınma ve ısı kaybı meydana gelmesi nedeniyle okulun ve spor salonunun kullanılamaz hale geldiği ve öğrencilerin ders yapamaz durumda olduğundan dolayı, okul tadilatının yapılması için TİKA’dan yardım talep edilmişti.

TİKA tarafından gerçekleştirilen tadilat ile yeni bir görünüme kavuşan 89 yıllık tarihi devlet okulunun açılışına, Darvi İlçe Kaymakamı Gan-Erdene Damdin, TİKA Ulanbator Program Koordinatör Yardımcısı Turan Can, Vatandaşlık ve Göç İşleri Genel Müdürü Pürevdorj Böhçuluun, Hovd İl Eğitim Daire Başkanı Undrah Bagaa ile çok sayıda davetli katıldı.

Darvi İlçe Kaymakamı Damdin, açılış konuşmasında, projenin TİKA tarafından Hovd Vilayeti Darvi İlçesinde gerçekleştirilen ilk ve önemli projelerden biri olduğunu, tadilatı tamamlanan okul binasının temsil kabiliyetinin arttığını, bu okulda eğitim ve öğretim gören çocukların sağlıklı ve sıcak bir ortamda ders yapacaklarını belirterek, TİKA’nın sadece kendi ilçelerinde değil Moğolistan’ın her köşesinde projeler gerçekleştirdiğini kaydetti. TİKA’nın Moğol insanının kalbinde ve gönlünde güzel bir yer edindiğini ifade eden Darvi İlçe Kaymakamı Damdin, bu projelerde emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

Sonraki Haber

TİKA Türkiye’nin Restorasyon Alanındaki Tecrübelerini Cezayir’e Aktarıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Başkent Cezayir’de yürütülen Keçiova Cami Restorasyonu ile Cezayir’in ikinci büyük şehri konumundaki Oran şehrinde yürütülmesi düşünülen Bey Sarayı ve Paşa Cami restorasyonu projelerinde işbirliği yapılan Konut ve...