Haberler

31 Ocak 2012

Mogadişu Havaalanı Güvenli Uçuşlar İçin Hazırlanıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Somali’nin başkenti Mogadişu’da bulunan uluslararası havaalanında teknik altyapı ve çevre düzenlemesi çalışmaları yapıyor. İlk aşamada, kontrolsüz girişlerin önlenmesi amacıyla Mogadişu havaalanının etrafına tel örgü ve duvar örülmesi için bir proje başlatıldı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve beraberindeki heyetin 26-27 Kasım 2011 tarihinde Somali’ye gerçekleştirdiği resmi ziyaret sırasında Başbakan Yardımcısı tarafından temel atma töreni yapılan projede, aradan geçen iki ay içinde büyük aşama kaydedildi.

2012 yılı Mart ayında bitirilmesi planlanan bu proje ile uçakların havaalanına daha güvenli iniş yapacağı ifade ediliyor.

Mogadişu havaalanının teknik altyapısının iyileştirme çalışmaları ise TİKA’nın koordinasyonunda devam ediyor.

Sonraki Haber

TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Unıcef Tarafından Hazırlanan Çocuklar İçin İnsani Girişim Raporu Tanıtım Etkinliğine Katıldı

UNICEF tarafından hazırlanan “Çocuklar İçin İnsani Girişim Raporu 2012” 2 Şubat Perşembe günü Ankara Rixos Otel Milenyum Salonunda gerçekleştirilen bir toplantıyla tanıtıldı. Toplantıya Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, TİKA Başkanı Dr. Serdar Çam, Türk...