Haberler

19 Aralık 2014

Mogadişhu Üniversitesi Radyosu Personeline Eğitim

Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından teknik alt yapısı kurulan Radyo Umut’un personeline eğitim programı düzenlendi.

Mogadişu Üniversitesi Sanat Fakültesi bünyesinde Somali halkının umudu olan gençlerin eğitiminde kullanılmak amacıyla teknik alt yapısı tamamen TİKA tarafından kurulan “Radyo UMUT” FM radyo istasyonu 2014 yılı Ekim ayı içerisinde faaliyete geçti.

Radyo Umut’un eğitim amacıyla sürekli kullanılması amacıyla Mogadişu Üniversitesi Rektörlüğü tarafından belirlenen 10 kişiye Türkiye’de eğitim veridi. Katılımcılara akademik olarak iletişimin önemi, radyoda yayıncılığının temel ilkeleri, konularında 40 saat teorik, 80 saat uygulamalı olmak üzere toplam 120 saat eğitim düzenlendi. Eğitim kapsamında haber sunma, haber hazırlama, sunma yöntemlerinin uygulaması, eğlence, dini, tarih, kadın ve yarışma programlarının yapım ve sunumu öğretildi.

Bahse konu eğitim ile Türkiye’de eğitim alan ve Mogadişu Üniversitesi bünyesinde çalışacak Türkçeyi iyi konuşan gençlerin istihdamı sağlanacak

Sonraki Haber

TİKA'dan Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'na Donanım Desteği

Guatemala Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bölgesel ve Kırsal İşbirliği Genel Müdürlüğü’ne (MAGA) Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından donanım desteğinde bulunuldu. TİKA, ülkemizin çok yönlü dış politikası çerçevesinde Latin Amerika ve Karayipler bölgesinde...