Haberler

24 Eylül 2019

“Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuvayı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) desteğiyle Balıkesir’de “Milli Mücadelenin 100. Yılında Kuva-yı Milliye Şehri Balıkesir Uluslararası Sempozyumu” düzenlendi.

TİKA’nın katkılarıyla Türk Ocakları Balıkesir Şubesi’nce düzenlenen Milli Mücadelenin 100. Yılı temalı sempozyum Balıkesir il merkezi Öğretmen Evi’nde gerçekleştirildi.

Balıkesir'in Milli Mücadele Hareketindeki rolünün ve öneminin Türkiye'ye ve dünyaya duyurulmasını sağlayan sempozyum üç gün sürdü. Sempozyumda yedi farklı ülke ve yurt içinden gelen 150’yi aşkın akademisyen ve araştırmacı sunum yaptı. Sempozyuma başta Türkistan coğrafyası olmak üzere diğer soydaş ve akraba topluluklardan milli mücadele ve milli uyanış konularını çalışan diğer akademisyenler davet edilerek bilimsel katkı sunmaları sağlandı.

Sempozyumun açılış konuşmalarının ardından Sempozyum için Makedonya'dan Balıkesir'e gelen Makedonya Türk Demokrat Partisi Genel Başkanı Dr. Beycan İlyas, Vali Ersin Yazıcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Duran'a üzerinde Mostar Köprüsü'nün silüeti bulunan tablo hediye etti. Sempozyum konuşmaların ardından ilk oturumlarla devam etti.

Sempozyumun açılışına Vali Ersin Yazıcı, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Duran, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Gürer Gülsevin, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı, Ahmet Akın ve Fikret Şahin, ilçe belediye başkanları ile bilim adamları katıldı.

Sonraki Haber

"17. Dönem Savaş Muhabirliği Eğitimi" başladı

Anadolu Ajansı (AA), Polis Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle TİKA'nın Muhabir Eğitim Programı (MEP) kapsamında savaş, afet ve olağanüstü hallerde görev yapacak muhabirlerin yetiştirilmesi amacıyla gerçekleştirilen ve İngilizce dilinde düzenlenen...