Haberler

12 Nisan 2013

Merhamet Yardım Kuruluşu'nun Aşevi Binası TİKA Tarafından Yenilendi

Bosna Hersek’te 100 yıldır faaliyet gösteren Merhamet Yardım Kuruluşu’nun Zenica kentindeki aşevi binası, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından yenilenerek hizmete açıldı.

Bosna Hersek’te 100 yılı aşkın bir süredir insani yardım faaliyetleri yürüten köklü ve stratejik sivil toplum kuruluşu olan Merhamet Yardım Kuruluşu’nun en önemli faaliyetleri arasında kamu mutfakları geliyor. Ülkenin muhtelif yerlerinde 7 kamu mutfağı ve 14 yemek dağıtım noktası ile toplamda 8 bin kayıtlı yoksula günlük sıcak yemek veriliyor. Kuruluşun kendine ait ekim alanları ve seralarında üretilen gıda maddeleri işlenerek kamu mutfaklarında değerlendiriliyor. Bu kapsamda daha düşük maliyetlerle daha yüksek sayıda hedef kitleye hizmet sunuluyor.

Belirtilen amaçlar doğrultusunda, Merhamet Yardım Kuruluşu ve TİKA tarafından uygulanan proje ile Merhamet Yardım Kuruluşu’nun Zenica’da yer alan Kamu Mutfağı TİKA tarafından yenilendi. TİKA ve Merhamet Yardım Kuruluşu’nun birlikte uyguladığı projeyle, günde 900 kişinin faydalanacağı Zenica kamu mutfağı için Belediye tarafından tahsis edilen, fakat yenilenmesi gereken mekânın kapsamlı tadilatı gerçekleştirildi.

Aşevi binasının açılış töreni, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Ali Maskan, TİKA yetkilileri, Zenica Belediye Başkanı Husein Smayloviç, Busovaça Belediye Başkanı Asim Mekiç, Zenica Müftüsü Eyub Dautoviç, Merhamet Yardım Kuruluşu Başkanı Hayrudin Şahiç ve vatandaşların da katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılış töreninde konuşan Merhamet Yardım Kuruluşu Başkanı Şahiç, TİKA’nın desteği ile Merhamet’in en güzel aşevi binasını açtıklarını söyledi. Yeni açılan binada günde yaklaşık 900 vatandaşa yemek dağıtılacağını belirten Merhamet Yardım Kuruluşu Başkanı Şahiç, “Yeni mekânımız sayesinde kapasitemizi ikiye katlama ve daha çok ihtiyaç sahibine ulaşma fırsatımız olacak. Verdikleri desteklerden dolayı TİKA’ya teşekkür ediyoruz” dedi.

Sonraki Haber

TİKA'dan Sarı Saltık Gazi'nin Balkanlara Gidişini Anma ve Saltıkname'yi Tanıtım Toplantısına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Uluslararası Kalkınma ve İşbirliği Derneği tarafından İstanbul’da Dolmabahçe Sarayı Sanat Galerisi’nde Sarı Saltık Gazi’nin Balkanlara Gidişinin 750. Yılı münasebetiyle ‘Sarı Saltık Gazi’yi Anma ve Saltıkname’yi Tanıtım Toplantısı gerçekleştirildi....