Haberler

11 Temmuz 2013

Malezya'da Asya Yenilenebilir Enerji Okulu Çalıştayına Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, UNESCO, ISESCO ve SERI işbirliğinde Malezya Selangor’da Asya Yenilenebilir Enerji Okulu çalıştayı düzenlendi.

Çalıştaya Azerbaycan, Pakistan, Kazakistan, Kırgızistan, Bangladeş, Brunei Darüsselam ve Maldivler’den katılım sağlandı.

Malezya Kebangsaan Üniversitesi Kampüsünde gerçekleştirilen çalıştayın açılışında SERI (Güneş Enerjisi Araştırma Enstitüsü) Başkanı Prof. Kamaruzzaman Sopian ve ISESCO Yetkilisi Helal Mohammad Ahsanullah yenilenebilir enerjinin gelecekteki önemine vurguda bulunarak, TİKA’nın eğitime katkılarından dolayı teşekkürlerini ilettiler.

Katılımcılar, güneş enerjisi (fotovoltaik güneş teknolojileri, ısıl güneş teknolojileri), rüzgâr enerjisi, jeotermal enerji, hidroelektrik enerji ve biyokütle enerjisi, mikrogüç sistemlerin tasarımında Homer yazılımının kullanımı, Retscreen yazılımının uygulamalı kullanımı, yenilenebilir hidrojen üretim sistemi konularında bilgilendirildi. Katılımcılar, Yenilenebilir Enerji Parkı, Yeşil Teknoloji Enstitüsü ve SERI laboratuvarlarına ziyarette bulundu. Silikon Güneş Pili Laboratuvarında, katılımcılar güneş enerjisi panelleri yapımı uygulama çalışmaları da yaptı.

Ayrıca çalıştayın son gününde katılımcılar ülkelerinin yenilenebilir enerji konusundaki uygulamalarını içeren sunumlarla deneyimlerini paylaşarak, geleceğe yönelik yapılabilecek çalışmaları tartışma fırsatı buldu.

Sonraki Haber

Karadağ'da Berane Emniyet Müdürlüğü Binasının Onarımına Destek Verildi

Karadağ’ın Sancak Bölgesindeki Berane şehrinde bulunan Berane Emniyet Müdürlüğü binasının onarımına Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından destek verildi. Karadağ’da tüm sektörlerde önemli fiziki altyapı eksiklikler bulunuyor. Bu kapsamda 50 yıl öncesinde yaptırılan ve...