Haberler

08 Eylül 2015

Maldivler Makunudhoo İlköğretim Okulu ve Lisesi’ne Laboratuvar Yapımı ve Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Güney Asya’da eğitim faaliyetlerine devam ediyor. Maldiv Cumhuriyeti, Makunudhoo Adası’nda bulunan Makunudhoo İlköğretim Okulu’nun ve Makunudhoo Lisesi’nin ihtiyaç duyduğu laboratuvar binasının inşası için çalışmalara başlandı.

Hint Okyanusu’nda 1.200 adadan oluşan Maldiv Cumhuriyeti’nin en yoğun nüfuslu adalarından biri olan Makunudhoo Adası’nda yer alan ve her yıl yüzlerce mezun veren okul, TİKA tarafından gerçekleştirilecek proje ile modern bir eğitim altyapısına sahip olacak.

Maldiv Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan ve 1960 yılında faaliyete başlayan okul, Makunudhoo Adası’nın önde gelen eğitim kurumlarından birisi olmasına rağmen eksiklikler nedeniyle özellikle fen bilimleri alanında uluslararası standartlarda eğitim verme imkanına sahip değil. Kurulacak laboratuvar ile birlikte okulun bu alandaki eksikliğinin giderilmesi planlanıyor.

Maldivler Eğitim Bakanlığı standartlarına uygun olarak inşa edilerek gerekli malzemelerin temin edileceği laboratuvarda, öğrenciler okulda görmüş oldukları teorik derslerde edindikleri bilgileri deneysel ortamda pekiştirme olanağına kavuşacak.

 

Sonraki Haber

TİKA’dan Angola’daki Engellilere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Angola’da faaliyet gösteren Lwini Vakfı işbirliğinde Angola’da  ihtiyaç sahibi 50 engelli çocuğa 50 adet tekerlekli sandalye desteğinde bulunuldu. TİKA Windhoek Program Koordinatörlüğü gerçekleştirdiği projelerle faaliyetlerine devam ediyor....