Haberler

09 Aralık 2013

Malavi'ye Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, “Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi” kapsamında Malavi’ye tıbbi ekipman ve malzeme yardımında bulundu.

Malavi Devlet Başkanı Joyce Banda’nın öncülüğünde başlatılan “Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi” için talep edilen tıbbi ekipman ve malzemeler, TİKA tarafından törenle Malavili yetkililere teslim edildi.

Doğum sırasındaki ölümler istatistiğinde dünyada üst sıralarda bulunan Malavi’de, Birleşmiş Milletler Binyıl Kalkınma Hedefleri arasında da bulunan anne sağlığını iyileştirmek, ölüm oranlarını düşürmek ve üreme sağlığına ulusal erişimi sağlamak amacıyla tıbbi malzeme temin etmek, hamile kadınlar için hizmet veren sağlık merkezleri inşa etmek, hemşire ve ebelere eğitim verilmesi amaçlanıyor.

Malavi’nin bu kapsamda talep ettiği çeşitli tıbbı ekipman ve malzemeler, TİKA tarafından temin edilerek organizasyon yetkililerine teslim edildi. Düzenlenen teslim törenine Malavi Sağlık Bakanı Catherine Gotani Hara, Türkiye’nin Zambiya Büyükelçisi Ahmet Arda, Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi yetkilileri, TİKA yetkilileri ve Sağlık Bakanlığı heyeti ile Malavi sağlık çalışanları katıldı.

Törende konuşma yapan Malavi Sağlık Bakanı Hara, anne ve doğum sağlığı gibi hayati bir konuda verilen ve “Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi”ne sağlanan bu destekten dolayı Türkiye ve TİKA’ya teşekkür etti. Malavi’ye akredite Türkiye’nin Zambiya Büyükelçisi Arda ise Türkiye’nin tecrübesini dost ülkelerle paylaşma dileklerinin olduğunu ve bu ülkelere sağlanabilecek katkılar üzerinde çalıştıklarını belirterek, Türkiye’nin Malavi’de sağlık, tarım, turizm gibi alanlardaki katkılarını devam ettirmek için çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Tören, yerel dansçılar tarafından Türkiye ve TİKA’ya şükranları ifade eden şarkılarla son buldu.

Sonraki Haber

Afganistan'da Bağcılık Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Mezar-ı Şerif Program Koordinatörlüğü aracılığıyla Afganistan’da Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığı ve Cevizcan İl İmar Ekibi işbirliğinde, Cevizcan ve Sar-ı Pul vilayetlerinde görev yapmakta olan 20 tarım personeli ile...