Haberler

14 Mayıs 2013

Makedonya'daki Osmanlı Eserleri TİKA Tarafından Restore Ediliyor

Makedonya'daki Osmanlı Eserleri TİKA Tarafından Restore Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Makedonya’da yaptığı çalışmalar kapsamında Osmanlı döneminden kalma 5 tarihi eserin restorasyonunu tamamlarken, bazı camii, külliye ile türbelerin restorasyon ve konservasyonu ise devam ediyor.

TİKA, Makedonya’da gerçekleştirdiği projelerle Osmanlı döneminden kalan tarihi eserleri restore ediyor. TİKA’nın çalışmaları kapsamında, Ohri şehrinde bulunan Zeynel Abidin Paşa Halveti Tekkesinin şadırvanı ve çevre düzenlemesi, Sinanuddin Yusuf Çelebi Türbesi’nin restorasyonu ve ışıklandırması, şehirde ayakta kalan tek Türk hamamı olan Voska Hamamı’nın sanat galerisi olarak restorasyonu gerçekleştirildi.

Ayrıca, Üsküp’te bulunan Mustafa Paşa Camisi ile Kırçova şehrinde bulunan Çullu Baba Halveti Teknesi’nin restorasyonu ve konservasyonu, şadırvan yapımı ve çevre düzenlemesi TİKA tarafından tamamlandı. İstip şehri Radanya köyündeki Radanya Mahmut Ağa Camisi ve Manastır’daki İshakiye Camisiyle ilgili de TİKA’nın restorasyon projesi devam ediyor.

TİKA, Üsküp’te bulunan Sultan Murat Camisi ve külliyesinde bulunan saat kulesi ile türbelerin onarılmasına ilişkin Vaziyet Tespit Projesi, Struga şehrindeki Mustafa Kebir Çelebi Camisiyle ilgili restorasyon, konservasyon, ek cemaat mahvili ve şadırvan inşaatı ile çevre düzenlemesi uygulama projelerinin hazırlanması çalışmalarını başlattı.

Sonraki Haber

Beninli Bakanlardan TİKA'ya Ziyaret

Benin ve Türkiye arasındaki ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkileri geliştirmek ve bir dizi resmi görüşmelerde bulunmak üzere Beninli Bakanlardan oluşan resmi bir heyet Türk İşbirliği Koordinasyon Ajansı Başkanlığını ziyaret etti. Benin Ekonomi ve Finans Bakanı...