Haberler

28 Kasım 2013

Makedonya'da Üsküp Çayır Belediyesi'ne Çocuk Parkı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Çayır Belediyesi işbirliğinde Makedonya’da Üsküp Çayır Belediyesi merkezinde bulunan çocuk oyun parkı yapılarak hizmete açıldı.

Üsküp’ün yoğun nüfuslu belediyelerinin başında gelen Çayır Belediyesi 1976 yılından bu yana faaliyetlerine devam ediyor. Yaklaşık 65 bin nüfusa sahip olan Çayır Belediyesi, 2013 yılında düzenlenen Yerel Seçimlerin ardından sözkonusu belediye meclis üyelerinin oylarıyla Türkçe, üçüncü resmi dil olarak kullanılmaya başlandı.

TİKA Makedonya’da gerçekleştirdiği projeler ile birçok alanda bölge halkının ihtiyaçlarına cevap veriyor. Bu kapsamda TİKA ve Çayır Belediyesi işbirliğinde yürütülen proje çerçevesinde, belediye merkezinde bulunan alana yapılan çocuk oyun parkı hizmete açıldı. Çayır Belediyesi sakinleri başta olmak üzere, yakın çevrede bulunanların da ilgi odağı olan çocuk oyun parkı açılışı, Çayır Belediye Başkanı İzzet Meciti, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA yetkilikleri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

TİKA’nın katkılarıyla gerçekleştirilen proje kapsamında, 4 bin metrekare üzerine kurulu olan park alanına yaptırılan oyun aletleri ile, 0-12 yaş gurupları arasındaki çocuklar, bu bölgede ilk kez bir çocuk parkına kavuşmuş oldu.

Sonraki Haber

TİKA'ya Saraybosna Şehir Ödülü Bosna Hersek Devlet Günü'nde Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’na Bosna Hersek’te kültür, tarih, eğitim, sağlık, tarım projelerine verdiği önemli desteklerden dolayı Saraybosna Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından ’’Saraybosna Şehir Plaketi’’ ödülü verildi. Saraybosna Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından Bosna Hersek...