Haberler

14 Ağustos 2013

Makedonya'da 'tika Çocuk Oyun Alanları ve Parkları' İnşaat Çalışmaları Başladı

Makedonya'da 'tika Çocuk Oyun Alanları ve Parkları' İnşaat Çalışmaları Başladı

Makedonya’da gerçekleştirdiği kalkınma yardımlarıyla diğer donör kuruluşların önüne geçen Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Makedonya’da gerçekleştirdiği faaliyetlerine bir yenisini daha ekleyerek, 4 bölgede TİKA Çocuk Oyun Alanları ve Parklarının inşaat çalışmalarını başlattı.

Makedonyalı çocukların istifade edeceği TİKA Çocuk Oyun Alanları ve Parkları, kalite ve özelliği ile birlikte proje bölgelerine yenilik getiriyor. TİKA yaklaşık 1 haftada, Makedonya’da, 5 bölgede 5 ilköğretim okulu inşaatı ve tadilatı, 1 medrese tadilat ve tefrişatı ve 1 öğrenci yurdu tadilat ve tefrişat çalışmalarını başlattı. Söz konusu projeleri yeni öğretim yılına yetiştirmeye çalışan TİKA, eş zamanlı olarak 4 bölgede TİKA Çocuk Oyun Alanları ve Parklarının inşaatlarını da başlatarak sağlıklı nesiller yetiştirilmesi noktasında Makedonyalı çocuklara destek oluyor.

Makedonya’da basta Türk çocukları olmak üzere, Arnavut, Boşnak, Makedon, Ulah ve diğer toplumların çocuklarının, sağlıklı gelişimlerine ve fiziksel ve ruhsal açıdan rahatlamalarına katkı sağlayacak olan TİKA Çocuk Oyun Alanları ve Parkları, çocukların kendilerine güven duymasına sağlıklı birey olmalarını imkân sağlayacak.

Üsküp-Çayır Belediyesi sınırları içinde Çayır Parkı olarak da bilinen 4 bin metrekarelik yeşil alanda uygulanacak proje, 02-04 yaş ile 04-12 yaş arası çocuk oyun parkları, yeşil alanda kombine aile oturma bantları ve 12 yaş üzeri çocuklar için spor alanından oluşacak. Saray Belediyesi’nde yer alan Arnavut, Boşnak ve Makedon öğrencilerin eğitim gördüğü Dituriya merkezi ilköğretim okulun bahçesinde uygulanmaya başlayan projeden, 2-6 yaş gurubu arası 80 öğrenci, 0-2 yaş gurubu arası 25 öğrenci olmak üzere toplam 105 öğrenci faydalanacak.

Kruşevo Belediyesi sınırları içinde yer alan Kruşevo Milli Parkı olarak bilinen 2 bin 600 metrekarelik yeşil alanda uygulanmaya başlayan proje, 02-04 yaş ile 04-12 yaş arası çocuk oyun parkları, yeşil alanda kombine aile oturma bantları ve yürüyüş patikaları ile ışıklandırma ve çevre düzenlemesinden oluşacak. Gostivar’ın merkezinde yer alan Vardar nehrinin kenarında 3 bin metrekarelik yeşil alanda uygulanacak projede ise 02-04 yaş ile 04-12 yaş arası çocuk oyun parkları, yeşil alanda kombine aile oturma bantları ve 12 yaş üzeri çocuklar için spor alanları bulunacak.

Sonraki Haber

Yemen Sınav Teknolojisine Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı Yemen’de yapılmakta olan Orta ve Yüksek Öğretim Sınavları ile ilgili olarak Yemen Eğitim Bakanlığı’na Sınav Teknoloji Altyapısı ve Uzman Yetiştirilmesi konularında destek verecek. TİKA, ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı...