Haberler

07 Aralık 2013

Makedonya'da Şaşavarlı Köyü Yeni Okuluna Kavuştu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’nın Güneydoğusunda yer alan İştip şehrinin Şaşavarlı köyünde yeni okul inşaatı tamamlanarak düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Türk kültürünün yanısıra, Yörük gelenek ve göreneklerinin günümüzde bile yaşatıldığı Şaşavarlı köyündeki okul 1960’lı yıllarda inşa edilmişti. Uzun yıllar boyunca faaliyet gösteren ve kendi bölgeleri için önemli işlere imza atan kadroları yetiştiren okul, özellikle son dönemlerde son derece zor şartlar altında hizmet veriyordu. Bu kapsamda faaliyet gösterdiği ülkelerde eğitim alanındaki çalışmalarına önem veren TİKA, eski okul binasının kullanılmaz hale gelmesi sonucu, İştip Belediyesi ile işbirliği yaparak modern şartlara sahip yeni bir okul inşa etti.

İştip Belediye Başkanı ve köy halkı dâhil olmak üzere, Şaşavarlı köyünde eğitim gören öğrencilerin manevi gayretleri ve TİKA’nın destekleriyle inşa edilen yeni okul düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, İştip Belediye Başkanı İlçoZahariev, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yetkililer açılışta yaptıkları konuşmalarda desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürlerini ilettiler.

Sonraki Haber

Malavi'ye Tıbbi Ekipman ve Malzeme Desteği Verildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından, "Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi" kapsamında Malavi’ye tıbbi ekipman ve malzeme yardımında bulundu. Malavi Devlet Başkanı Joyce Banda’nın öncülüğünde başlatılan "Anne Sağlığı ve Güvenli Annelik Girişimi" için...