Haberler

24 Mayıs 2012

Makedonya Kültür Bakanlığı Yetkilileri Ülkemize İnceleme Ziyareti Gerçekleştirdi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Makedonya genelinde başarıyla gerçekleştirilmekte olan Osmanlı-Türk eserlerinin restorasyonu ve yeniden inşası çalışmalarında işbirliğinde bulunulan Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın yetkilileri ülkemizde inceleme ziyareti gerçekleştirdi.

Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı Anıtları Koruma Üst Kurulu’nun Müdürü Pasko Kuzman ile Makedonya Müzesi Üsküp Genel Müdürü Pero Josifoski’nin aralarında bulunduğu heyet İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli şehirlerde arkeolojik alanlar ve müzelerde incelemelerde bulundu.

M.C. Kültür Bakanlığı heyetini kabul eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Sayın Özgür Özaslan, yapılan görüşmede iki ülke arasında kültürel değerlerin korunması ve canlandırılması kapsamında yapılan işbirliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Sayın Osman Murat Süslü, ülkemiz ile Makedonya’nın ortak tarihi-kültürel mirasına ait olan eserlerin tanıtımının yaygınlaştırılması için gerekli çalışmaların artarak devam edeceğini ifade etti.

TİKA Başkan Yardımcısı Sayın M. Süreyya Er ile görüşen yetkililer; Başkanlığımız koordinasyonu ve destekleri ile sürdürülen kültür projelerinin Makedonya’da örnek teşkil ettiğini belirtti. Yapılan görüşmede heyet başkanı Pasko Kuzman kültürel eserlerin restorasyonu ve koruma altına alınması projelerinde TİKA’nın Makedonya’da bir marka haline geldiğini belirtti.

Makedonya Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı yetkilileri yapılan görüşmelerin ardından ülkemizdeki arkeolojik müze ve ören yerlerini inceleme ziyaretini tamamladı.

Sonraki Haber

Türkmenistan'da Turizm Gelişiyor

29 Şubat 2012 tarihinde Türkmenistan Devlet Başkanı Sn. Gurbangulı Berdimuhamedov’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği resmi ziyareti esnasında, Türkmenistan Devlet Başkanı ile T.C. Cumhurbaşkanı Sn. Abdullah GÜL’ün huzurlarında, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Başkanı Dr. Serdar...