Haberler

03 Aralık 2013

Makedonya Gelirler İdaresi Başkanlığı Forensik (Adli) Laboratuvarı Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya’nın önemli kurumları arasında yer alan Kamu Gelirleri İdaresi’nde bulunan Forensik (Adli) Laboratuvarı’nın tadilatı ve kısmi donanımı gerçekleştirilerek düzenlenen törenle hizmete açıldı. 

Makedonya’da Kamu Gelirleri İdaresi, Maliye Bakanlığı’nın en önemli kurumu olmakla birlikte Makedonya’nın tüm vergi sisteminden tek yetkili idaresi özelliğini taşıyor. TİKA ve Makedonya Kamu Gelirleri İdaresi işbirliğinde yürütülen çalışmalar kapsamında, Genel Merkez binasında Genel Vergi Müfettişliği Dairesi ve Basın Merkezi oluşturularak bugünkü haliyle hizmet vermeye başlamıştı.

Ayrıca söz konusu kuruma ait Forensik (Adli) Laboratuvarı’nın tadilatı ve kısmi donanımı TİKA tarafından gerçekleştirilerek, vergi müellifleri tarafından dijital ortamda yapılan muhasebe ve mali işlemler üzerine en modern bir şekilde denetim çalışmaları yapılabilmesi sağlandı. Forensik (Adli) Laboratuvarı’nın açılış törenine, Makedonya Başbakanı Nikola Gruevski, Kamu Gelirleri İdaresi Başkanı Goran Traykovski, TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er, TİKA ve Kamu Gelirleri İdaresi yetkilileri katıldı.

Makedonya Başbakanı Gruevski, açılış törende yaptığı konuşmada, TİKA tarafından sağlanan destek sayesinde Kamu Gelirleri İdaresi’nin denetim ve takip çalışmalarının çok daha güçlü bir şekilde ilerleyeceğini ifade ederek, TİKA’nın projeye olan destek ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

Kamu Gelirleri İdaresi Başkanı Traykovski ise, TİKA ile kurumu arasında birkaç yıldan beri mevcut olan işbirliği çalışmalarının ilerideki dönemlerde de devam etmesini umduklarını belirterek, TİKA’nın projeye olan yerinde ve hızlı desteklerinin, Laboratuarın açılabilmesinde önemli rol oynadığını belirtti.

Sonraki Haber

Kosova'da Priştine Üniversitesi Şarkiyat Bölümü Kütüphanesi'nin Açılışı Gerçekleştirildi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kosova’da Priştine Üniversitesi Filoloji Fakültesi Şarkiyat Bölümüne ait kütüphanenin donanım ve tefrişatı tamamlanarak açılışı gerçekleştirildi. Kosova’da TİKA tarafından eğitim altyapılarının gelişmesine katkı sunmak amacıyla 2004 yılından bugüne kadar...