Haberler

14 Ekim 2017

Lübnan’da Minye Devlet Hastanesine Jeneratör Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), elektrik kesintilerinin sık yaşandığı Lübnan'da Minye Devlet Hastanesi’ne jeneratör desteğinde bulundu.

Lübnan'da uzun süreli elektrik kesintileri, günlük hayatın başlıca sıkıntıları arasında yer alıyor. Başkent Beyrut'un merkezi dâhil birçok bölgede günde 3 saat, kırsal kesimlerde ise 12 saate varan kesintiler yaşanıyor.

Sağlık gibi çok önemli bir sektörde hizmetlerin aksamasının önüne geçilmesi için Trablus kentinin kuzeyinde yer alan Minye Devlet Hastanesi’ne, jeneratör temin eden TİKA, aynı zamanda hastanenin elektrik sistemi ile ilgili ihtiyaç duyulan tadilat ve yenileme işlerini de gerçekleştirdi.

Jeneratörün teslimi ve kullanılmaya başlanması sebebiyle gerçekleştirilen törene, Lübnan Cumhuriyeti Yüksek Afet Konseyi Başkanı Muhammed Khayr, TİKA Beyrut Koordinatörü Serhat Küçükkurt, yerel yöneticiler, hastane yetkilileri katıldı.

Fayha Belediyeler Birliği’nin, Lübnan Cumhuriyeti Yüksek Afet Konseyi aracılığı ile TİKA'ya iletilen talebi üzerine gerçekleştirilen proje ile Minye Devlet Hastanesinde hastalara daha elverişli koşullarda hizmet sunulması ve hizmetlerin aksamasının önüne geçilmesi hedefleniyor.

Törende Lübnan Cumhuriyeti Yüksek Afet Konseyi Başkanı General Muhammed Khayr ve hastane yetkilileri memnuniyetlerini belirterek şükran duygularını ifade ederken, TİKA Beyrut Program Koordinatörü Serhat Küçükkurt, Lübnan ile mevcut iyi ilişkilerin geliştirilmesi ve daha üst seviyelere ulaştırılmasına katkı sağlanması için TİKA’nın her alanda giderek artan bir ivmeyle proje, faaliyet ve işbirliklerine devam edeceğini söyledi.

Sonraki Haber

TİKA’dan Gambiya’da Sel Mağdurlarına Yardım

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Gambiya’da yaşanan sel felaketi nedeniyle zarar gören bölgeye gıda ve inşaat malzemesi desteğinde bulundu. Gambiya’nın Aşağı Nehir Bölgesi’nde, Haziran ayında meydana gelen sel felaketinde 600’den fazla ev zarar...