Haberler

09 Kasım 2011

Libya'da Bayram

Libya'da Bayram

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), yeryüzünün her noktasında sevincin, umudun, ‘bayramlık günlerin’ yaşanması için çalışıyor.

Özgürlüğün ardından Libya’da ilk Kurban Bayramı coşkuyla kutlandı. Nakit sıkıntısı bayram alışverişini etkilerken; pek çok aile ihtiyaçlarını tamamlayamadı. Libya’da barışın, huzurun, istikrarın ve ekonomik ilerlemenin kaydedilmesi için çalışan TİKA tarafından ülkedeki 45 aileye kurbanlık yardımı yapıldı. Ulusal Geçiş Konseyi Subrata şehri yetkilileri tarafından tespit edilen aileler; TİKA Libya Program Koordinatörlüğü’nün dağıttığı kurbanlıklarla bayramı ‘bayram’ gibi yaşadı.

Türk halkının, Libya halkının ve tüm dünyanın bayramını kutlayan TİKA Libya Program Koordinatörü Halil İbrahim Okur, “Libyalı kardeşlerimiz zor bir dönemden geçiyor. Biz yaptığımız proje ve faaliyetlerle onların yanında olmaya gayret ediyoruz” dedi.

Yeni dönemde, yeni bir dinamizmle çalışmalarına hız katan TİKA, Kurban Bayramında da çalışmalarına hiç ara vermeden devam etti. TİKA’nın bayramlık albümünde her ülkeden bir mutluluk karesi vardı.

Sonraki Haber

Bosna-Hersek'te Çocuk Suçlulara Karşı Duyarlılık Geliştiriliyor

Çocuk suçluluğunun uluslararası bir problem olduğu günümüzde, krimonolojik alanda çocukların suç işleme eğiliminin önlenmesi kadar çocuk suçlulara uygulanacak rehabilitasyon da önem kazanıyor. Geleceğe yönelik gençlik ve yetişkinlik suçlarını engellemek; suça yönelme oranını azaltmaktan ve  suçluları topluma...