Haberler

25 Nisan 2018

Libya Misurata Fizyoterapi Hastanesi Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Libya’nın Misurata şehrinde tesis edilen ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan Misurata Fizyoterapi Hastanesinde görev yapan 5 personele eğitim programı düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla TİKA tarafından Libya’nın Misurata şehrinde tesis edilen ve önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanan Misurata Fizyoterapi Hastanesinde görev yapacak olan 5 personel iki hafta süreyle Türkiye’de eğitim gördü.

Libya Misurata Fizyoterapi Hastanesinde görev yapması ve hastane bünyesinde yapılacak eğitimlerde aktif rol alması planlanan 2 Doktor ve 3 Fizik-Tedavi Uzmanından oluşan 5 kişilik Libya heyetinin T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gaziler Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Eğitim Araştırma Hastanesinde iki hafta süren eğitimi süresince heyete hastane yönetimi ve organizasyonu, genel ve modern fizik-tedavi yöntemleri ile Nörolojik-Ortopedik rehabilitasyon konularında bilgi verildi. Hastane personeli için önümüzdeki günlerde Libya’da da bir eğitim verilmesi planlanıyor.

Misurata Fizyoterapi Hastanesi

Misurata Fizyoterapi Hastanesi inşaatına, Libya’da yaşanan iç savaş sonrası büyük bir yıkım yaşayan Misurata şehri ve yakın çevredeki Libyalıların savaşa bağlı yaşamış oldukları fizyolojik travmaların etkilerini yok etmek ya da en aza indirmek amacıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla, 2012 yılı sonu itibariye başlandı. Ancak Libya’daki iç karışıklıklara bağlı olarak ortaya çıkan mücbir sebepler dolayısıyla inşaat çalışmalarına bir süre ara verilmek durumunda kalınan hastane inşaatı geçtiğimiz yıl tamamlandı.

İçinde bulunduğumuz günlerde tıbbi donanımları gerçekleştirilmekte olan hastanede kadın, erkek, çocuk ve acil ortopedik müdahale olmak üzere 4 bölümü bünyesinde barındırıyor. Yaklaşık 2400 m2 kapalı alanı sahip hastanede 18 adet erkekler,  18 adet kadınlar ve 2 adet çocuklar için olmak üzere toplam 38 (otuz sekiz) adet tedavi bölmesi ve 2 (iki) adet tedavi havuzu bulunuyor. Günlük hasta kapasitesinin ortalama 200 olacağı düşünülen hastanenin önümüzdeki günlerde hizmete açılması planlanıyor.

Sonraki Haber

Filistin’deki Türk Okullarına Elektronik Tablet

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve T.C. Milli Eğitim Bakanlığı Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü işbirliğinde Filistin’de gerçekleştirilen Her Öğrenciye bir Tablet Projesi kapsamında, TİKA tarafından Filistin’de inşa edilip donatılan 6 Türk...