Haberler

12 Mart 2018

Libya’da TİKA’nın Eğitim Projeleri Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Libya'nın Misurata kentindeki Belediye Meclisi Eğitim Merkezi ile Endüstri Teknolojileri Kolejine 2 bilgisayar laboratuvarı ve 3D Eğitim ve Tasarım Merkezi kurdu.

TİKA tarafından Dünya’nın birçok ülkesinde düzenlenmekte olan kalifiye personel yetiştirme amaçlı mesleki eğitim programlarından İstihdamı Artırma Programı (MESİP) kapsamında 3D Modelleme Kursu, başkent Trablus’tan sonra Libya'nın Misurata kentinde de hayata geçirildi. 

Endüstri Teknolojileri Koleji ile Misurata Belediye divanında olmak üzere 2 bilgisayar laboratuvarının kurulduğu ve 42 bilgisayarın temin edildiği proje kapsamında, MEB Yenimahalle Şehir Mehmet Şengül Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğretmeni Celalettin Çetinkaya tarafından verilen “3D Tasarım Eğitimleri” ile çalışanların teknik yeterliliklerinin arttırılması ve gençlere yeni iş imkanlarının sunulması amaçlanıyor. Bu gibi kursların kamu sektörlerinde çalışan kadroların ve öğrencilerin kapasitelerinin geliştirilmesine katkıda bulunacağı ifade edildi.

Endüstri Teknolojileri Koleji Dekanı Ahmed Bensase ise gerçekleştirilen bu projeden dolayı çok memnun olduklarını, Türkiye’ye ve TİKA’ya müteşekkir olduklarını, muhtelif alanlardaki mesleki eğitim projelerinin devam etmesini temenni ettiklerini ifade etti.

Misurata Belediye Meclis üyesi ve İnsani Gelişim Daimi Komitesi Başkanı Hana Hadura ise daha önce de TİKA ile birçok program ve projede iş birliği yaptıklarına dikkati çekerek, hediye edilen 42 bilgisayardan 21'i ve 3D yazıcının teslim alındığı bilgisini verdi.

Gerçekleştirilen törene katılan T.C. Misurata Başkonsolosu Sinan Yeşildağ ise “Türkiye, dünyanın her yerindeki ihtiyaç sahiplerine insani yardım elini uzatma, ayrıca, eğitim ve teknoloji konularında tecrübelerini diğer ülkelerle karşılıksız paylaşma yönünde uluslararası iddiası olan bir ülkedir ve bu iddiasını TİKA, Yunus Emre, Kızılay gibi kurumlarımızla ve Dışişleri Bakanlığımız koordinasyonuyla başarıyla yürütmektedir” dedi.

Yeşildağ, konuşmasının devamında “Misurata’ya TİKA tarafından hediye edilen iki bilgisayar laboratuvarı, muhtaç kardeşlerimize yapılan gıda ve ilaç yardımları, düzenlenen kurslar ve projeler, ayrıca yakında hizmete girecek olan Fizyoterapi Hastanesi bu gayretlerin ve koordinasyonun Libya’daki başarılı sonuçlarıdır ve bu faaliyetler kesintisiz devam edecektir” ifadelerinde bulundu.

Sonraki Haber

Şili’de Filistinli Vatandaşlara Mesafeleri Ortadan Kaldıran Yardımlar Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Şili’nin Başkenti Santiago’da, bölgeye göç eden Filistinliler tarafından 1920 yılında amatör bir kulüp olarak kurulan ve bugün ülkenin birinci liginde yarışacak kadar önemli bir takım haline gelen Club...