Haberler

09 Ocak 2019

“Kuzey Afrika'da Toplum ve Siyaset Sempozyumu”

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Ortadoğu Araştırmaları Merkezi (ORSAM) ve İstanbul Üniversitesi işbirliğinde İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde “Kuzey Afrika’da Toplum ve Siyaset: Dönüşümler ve Meydan Okumalar” başlıklı uluslararası sempozyum düzenlendi.

Türkiye’nin son yıllarda Kuzey Afrika ülkeleri ile yürüttüğü yakın iktisadi, politik ve sosyal ilişkilerin ele alındığı sempozyumda 20’ye yakın ülkeden 120 akademisyen ve uzman  katıldı.

Türkiye ve Kuzey Afrika toplumları arasında iktisadi ve kültürel alanda ilişkilerin geliştiğinin vurgulandığı sempozyumda göçten, ekonomik kalkınmaya, dış politikadan demokratikleşmeye, Osmanlı mirası dolayısıyla sahip olunan ortak kültürün önemine kadar birçok konu ele alındı.  

Sempozyumun açılışında konuşan İstanbul Üniversitesi öğretim üyesi ve ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal, Kuzey Afrika’nın ve Türkiye’nin tarih boyunca sahip olduğu ortak kültürel mirasa dikkat çekti. Bu ortak tarihi miras üzerinden kendi geleceğini kendisi çizen bir bölgenin önemine değinen Uysal, “Sempozyumun gelecekte bölgede daha yakın ilişkilere vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Sempozyumun kapanışında konuşan AK Parti Milletvekili ve Libya Özel Temsilcisi Prof. Dr. Emrullah İşler, Türkiye’nin bölge ülkelerinin istikrarını istediğini ve bölge ülkeleriyle birçok alanda işbirliği ve tecrübe paylaşımı yapabileceğini söyledi. İşler,  özellikle yapılan bu tür sempozyum ve çalıştayların bölgeyi anlamaya, akademik ve kültürel alanda ortak anlayış geliştirmeye ve bölgeyi tanımaya yardımcı olacağını vurguladı.

Sonraki Haber

TİKA Kırgızistanlı Kadın Girişimcileri Destekliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kırgızistan’ın birçok bölgesinde kadınlara yönelik istihdamın artırılmasına ilişkin projeler hayata geçirdi. TİKA ve Kırgızistan Kadınlar Kongresi işbirliğinde 2016-2018 yılları arasında kadınlara temel bilgisayar eğitimi, dikiş nakış, diksiyon ve...