Haberler

27 Şubat 2012

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TİKA Astana Program Koordinasyon Ofisini Ziyaret Etti

Kazakistan’ın başkenti Astana’nın “2012 yılı Türk Dünyası Kültür Başkenti” olması dolayısıyla yapılan açılışa ve Türk Dünyası Kültür Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Astana’ya gitti. Bakan Günay, Kazakistan programı doğrultusunda 25 Şubat 2012 günü Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Astana Program Koordinasyon Ofisini ziyaret etti. Ziyaret sırasında Günay’a, T.C. Kazakistan Büyükelçisi Lale Ülker, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Fırat Purtaş eşlik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Günay ve beraberindeki heyete, TİKA Astana Program Koordinasyon Ofisi tarafından Kazakistan’da 2011 yılında gerçekleştirilen, 2012 yapılması öngörülen projeler hakkında bilgi verildi. Projelerle yakından ilgilenen Bakan Günay, çalışmaları beğendiğini dile getirdi ve TİKA Kazakistan’da yaptıkları çalışmalardan dolayı tebrik etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, daha sonra Astana Yunus Emre Kültür Merkezi’ne giderek kursiyerlerin hazırladığı etkinlikleri izledi.

Sonraki Haber

TİKA ile Türkmenistan Turizm ve Spor Devlet Komitesi Arasında “Türkmenistan'da Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Mesleki Eğitim Programları Düzenlenmesi Projesi” Uygulama Protokolü İmzalandı

Türkmenistan Cumhuriyeti’nde son yıllarda turizm sektörünün ülke ekonomisindeki payının arttırılması yönünde çalışmalar yapılıyor. Ülkede 2008 yılında Hazar Denizi kıyısında “Avaza Milli Turizm Bölgesi” adlı bir proje oluşturuldu. Bu bölgede yapay göl, marina, oteller, iş merkezleri, su sporları...