Haberler

28 Ağustos 2013

Kudüs ve Ramallah'da Klasik Türk Müziği Konserleri

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından, Filistin Kültür Bakanlığı işbirliği ile kültür ve sanat alanında iki ülke halkı arasında köprü olacak örnek ve güzel bir proje olan Klasik Türk Müziği konserleri Kudüs ve Ramallah’da düzenledi.

Türkiye’nin en yetkin isimlerinden oluşan İstanbul Solistleri Türk Sanat Musikisi Topluluğu, Kudüs’de Filistin Ulusal Tiyatrosu’nda performanslarını sergilediler. Tanbur ve Ney’de Dr. Murat Salim Tokaç, Ud’da Yurdal Tokcan, Kemençe’de Derya Türkan, solist Mehmet Kemiksiz, Ritm’de Fahrettin Yarkın ve Kanun’da Hakan Güngör’den oluşan grubun konseri izleyicilere duygulu anlar yaşattı ve büyük alkış aldı.

Filistin’den başta Kültür Bakanı Dr. Enver Ebû Ayşa olmak üzere çok sayıda üst düzey davetlinin katıldığı programa halkın yoğun bir teveccühü oldu. Programa Türkiye’yi temsilen Kudüs Başkonsolosluğu’ndan Büyükelçi Sakir Özkan Torunlar ve TİKA Başkan Yardımcısı Mehmet Süreyya Er katıldı.

Program sonrasında TİKA Başkan Yardımcısı Er yaptığı açıklamada TİKA aracılığıyla Türkiye’nin Filistin’e her alanda yapmış olduğu katkıların devam edeceğini söyledi. TİKA Başkan Yardımcısı Er, bugün burada iki ülke halkları arasındaki tarihi, dini ve kültürel bağları tekrar hatırlatan çok güzel bir etkinliğe TİKA tarafından imza atılmış olmasından dolayı çok mutlu olduklarını ifade etti. Filistin adına açıklamalarda bulunan Filistin Kültür Bakanı Dr. Ayşa ise konseri çok başarılı bulduğunu, bu programların karşılıklı olarak tekrarlanmasını temenni ettiklerini söyledi. Filistin Devleti Kültür Bakanı Dr. Ayşa katkılarından dolayı Türkiye’ye teşekkür ettiler.

Kudüs’ün ardından programın bir tekrarı da Ramallah’da el-Kasaba Sinema Salonu ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Ramallah’daki konser de izleyiciler tarafından büyük bir beğeni ile karşılandı. Dinleyiciler sanatçıları konser sonunda ayakta dakikalarca alkışladılar.

Sonraki Haber

Kongo Demokratik Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı'na Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Kongo Demokratik Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanlığı’na bilgisayar, bilgisayar malzemesi ve çeşitli büro malzemesi ekipmanı desteği verildi. En Az Gelişmiş Ülkeler arasında yer alan ve uzun yıllar süreç iç...