Haberler

17 Haziran 2013

Kosovalı Öğrencilere Tarihi ve Kültürel Gezi Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Meşhed-i Hüdavendigâr Derneği işbirliğinde Kosova’da gerçekleştirilen Tarihi ve Kültürel Gezi Projesi kapsamında Priştine, Reçana, Dragaş, Yakova, Gilan, Prizren, Mamuşa, Vuçıtırın ve İpek şehirlerinden 13 farklı okulda eğitim alan yaklaşık 850 Arnavut, Türk, Boşnak ve Rum öğrenciye tarihi eserler gezisi düzenledi.

TİKA ve Meşhed-i Hüdavendigar Derneği işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Tarihi ve Kültürel Gezi Projesi tamamlandı. Proje kapsamında Priştine, Reçana, Dragaş, Yakova, Gilan, Prizren, Mamuşa, Vuçıtırın ve İpek şehirlerinden 13 farklı okulda okuyan yaklaşık 850 Arnavut, Türk, Boşnak ve Rum öğrenciye tarihi eserlere yönelik gezi programı gerçekleştirildi.

2012 yılında başlanan ve bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Tarihi ve Kültürel Gezi Projesiyle lise çağındaki Kosovalı gençler Kosova’daki Osmanlı Dönemi Kültürel Mirası ve Sultan Murat Hüdavendiğar hakkında tarihi gerçekler ışığında daha doğru bilgi edinme imkânı buldu.
Geziye katılan öğrencilere Priştine ve Prizren’de bulunan Osmanlı dönemi tarihi eserleri, Adem Yashari Şehitliği, TİKA tarafından restore edilen Sultan Murad Türbesi ve Tanıtım ve Kültür Evi hakkında yerinde bilgiler verildi.

Proje kapsamında öğrenciler Kosova’nın kültürel zenginliğini yakından tanıma fırsatı bulurken, ortak tarihi bilincin geliştirilmesine, toplumsal barışın ve diyaloğun güçlendirmesine katkı sağlandı.

Tarihi ve Kültürel Gezi Projesi kapsamında geziye katılan öğrenci ve öğretmenler, memnuniyetlerini ifade ederek, projenin önümüzdeki yıllarda da devam etmesini talep ettiler.

Sonraki Haber

TİKA'dan Priştine Adem Jasharı Havaalanı Polislerine Pasaport Kontrolü Eğitimi

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Kosova İçişleri Bakanlığı Kosova Polisi Genel Müdürlüğü ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde Priştine Havaalanında görevli Kosova polisine pasaport kontrolü eğitimi verildi. Kosova polisinin kapasitesinin arttırılması ve Priştine Adem Jashari...