Haberler

16 Ocak 2013

Kosovalı Genç İzcilere TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova Cumhuriyeti’nde sivil toplum kuruluşlarını destekleyen çalışmalara devam ediyor.

Prizren’de 2002 yılında kurulan ve multietnik yapıya sahip olan Kosova Genç İzciler Birliği faaliyetleriyle adlarını duyurmayı başaran derneklerden biridir. Üye sayısında her geçen gün artış yaşanan İzciler Birliği, Arnavut, Türk, Boşnak ve Romlardan oluşan yaklaşık 150 üyeye sahiptir. Aralık ayında ofis donatımı için ihtiyaç duyulan tüm malzemeler TİKA tarafından temin edilip, İzciler Birliği Ofisi’nin açılış töreni gerçekleştirildi.

Aşırı soğuk havaya rağmen, İzciler Birliği Ofisi’nin açılış törenine çok sayıda davetli ve üye katıldı. Ofisin açılış törenine Kosova ziyaretinde bulunan TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Prizren Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Lopar ve Ruzhdi Rexha, KDTP Prizren Şubesi Başkanı Levent Buş, TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa, Kosova Genç İzciler Birliği Başkanı Kazım Topoyan ile Kosova Dağcılık Federasyonu Başkanı Arben Lila katıldı.

Açılış töreninde davetlileri selamlayan Kosova Genç İzciler Birliği Başkanı Kazım Topoyan, yeni ofiste sıralı faaliyetler yanı sıra çeşitli kurslar ve seminerler de düzenlemeyi planladıklarını bildirdi. Şimdiye kadar bazı derneklerle ortaklaşa ofislerde çalıştıklarını belirten Topoyan, TİKA tarafından sunulan destekle çalışma şartlarının iyileştirildiğini ifade ederek, TİKA yetkililerine teşekkürler etti.

Kosova gençlerine yardımcı olmak mutluluğunu yaşadığını belirten TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa, Kosova Genç İzciler Birliğinin ofise sahip olmamasına rağmen başarılı çalışmalar sürdürdüğünü vurguladı. Kosova’nın genç nüfusa sahip olduğunu ve gençlerin zararlı alışkanlıklardan uzaklaştırılarak spor ve sosyal faaliyetlere yönlendirilmesinin önemli olduğunu belirten Adem Urfa, TİKA’nın katkılarının daha başarılı çalışmaların yapılmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Kosova Meclis Başkan Yardımcısı Enis Kervan, Kosova’da ayrım yapmaksızın gençlerin bir arada olacağı bir ofis açılışına katılmaktan mutlu olduğunu belirti. Çok etnikli Kosova’nın bir yansıması örneğini teşkil eden bu dernek çalışmalarını başarılı olarak değerlendiren Kervan, şimdiye kadar olduğu gibi ileride de Kosova Genç İzciler Birliği’ni desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

Sözü alan Prizren Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Lopar ve Kosova Dağcılık Federasyonu Başkanı Arben Lila da konuşmalarında TİKA’nın sunmuş olduğu bu isabetli yatırımı değerlendirerek, teşekkürlerini ilettiler.

Davetlileri, Sivil Toplum Kuruluşu üyelerini ve genç izcileri selamlayan TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Polat, öğrenci iken doğum yeri olan Erzurum’da kendisinin de izci olduğunu vurgulayarak, burada izcilerle birlikte olmak ayrı bir mutluluk olduğunu söyledi. Prizren’de kendini yabancı hissetmediğini söyleyen Polat, Kosovalı genç izcilerin ve dağcıların TİKA ve Türkiye’deki derneklerle işbirliğini pekiştirmek için yardımcı olacağını belirtti.

Konuşmalar ardından kurdelenin kesilmesi ile ofis dernek yetkililerine teslim edildi.

Sonraki Haber

Makedonya'dan TİKA'ya Teşekkür

“TİKA-Makedonya’daki Eğitim” ve “TİKA - Dünyada Türkiye’nin Gururu” konulu sergiler düzenlenen bir törenle açıldı. Törene Makedonya Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Gorge İVANOV, Dışişleri Bakanı Sayın Ahmet Davutoğlu, Makedonya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Sayın Nikola Popovski ve TİKA...