Haberler

02 Mayıs 2013

Kosova'daki Engellilere TİKA'nın Desteği Devam Ediyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Kosova’da eğitim kalitesini arttırmayı amaçlayan projelerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz yıl Prizren’deki Lef Nosi Zihinsel Engelliler Okulu’na yapılan kapsamlı desteğin ardından, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı, Priştine’nin Perparimi Zihinsel Engelliler Okulu spor salonunun donanımını gerçekleştirdi.

Okul yönetimi tarafından düzenlenen açılış törenine, Priştine Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Eğitim, Bilim ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Ragip Xhoshi, Ak Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, Kosova Eski Cumhurbaşkanı eşi Nezafete Sejdiu, TİKA yetkilileri, Priştine Belediyesi Eğitim yetkilileri, Perparimi Okulu eğitici personeli ve öğrenciler katıldı.

Perparimi Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü İgballe Potera açılış konuşmasında, TİKA’nın yardımıyla çocukların fiziksel gelişimlerini destekleyecek “Sağlıklı Bedende Sağlıklı Ruh” Projesini başarıyla sonuçlandırdıklarını kaydetti. Perparimi Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Potera, okulda öğrenim gören çocukların hayallerinin artık gerçek olduğunu söyledi. Çocukların bu güzel desteği daima yaşatacaklarını ifade ederek konuşmasına devam eden Perparimi Zihinsel Engelliler Okulu Müdürü Potera, bu vesileyle sunmuş oldukları değerli destekten dolayı, öğrencileri, öğretmenleri, ebeveyinleri ve kendi adına TİKA ve T.C. Priştine Büyükelçiliği’ne teşekkürlerini iletti.

Bilim ve Teknoloji Bakanı Danışmanı Ragip Xhoshi de konuşmasında Kosova Eğitim Bakanı adına bu güzel okula yapılan yatırımdan dolayı Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkürlerini sundu.

Priştine Büyükelçisi Songül Ozan ise TİKA’nın Kosovalı kardeşlerini desteklemek amacıyla birçok alanda faaliyet yürüttüğünü ancak bu projenin daha farklı olduğunu söyledi. Priştine Büyükelçisi Ozan, TİKA’nın engelli çocukları unutmadığını ve gerçekleştirdiği projelerle onların her zaman yanında olduğunu sözlerine belirterek, böyle güzel bir okulda engelli çocukları sosyal hayata daha güçlü bir biçimde kazandırabilmek amacıyla TİKA tarafından yapılan yatırımın çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Son olarak AK Parti İstanbul Milletvekili Gülay Dalyan, güzel memleket dost ve kardeş ülke Kosova’nın kuruluşunun 5. yıldönümünde bu kadar güzel bir okul görmek başarının ilk adımı olduğunu ve Türkiye’nin her zaman Kosova’nın yanında olacağını ifade etti.

Konuşmaların ardından açılışı yapılan, spor salonu öğrencilerle birlikte gezildi.

Sonraki Haber

Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası Konulu Belgesele TİKA Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi işbirliğinde 02 Mayıs 2013 tarihinde Nursultan Nazarbayev ve Türk Dünyası konulu belgesel film çekimi projesinin protokolü imzalandı. Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Teleradyo Kompleksi’nde düzenlenen...