Haberler

21 Ocak 2013

Kosova'da Goralılara TİKA Desteği

Goralılar, Kosova Cumhuriyeti’nin güneyinde yer alan Dragaş Belediyesi’ne bağlı olan Radeşa köyünde yaşıyor. Radeşa köyünde bulunan camiye 2008 yılında Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından 150 metreküp kapasiteli su deposu yapılmıştı.

Uzun süredir cami müştemilatındaki iki katlı yapı atıl durumdaydı ve kullanılamıyordu. TİKA tarafından gerçekleştirilen proje ile cami müştemilatında bulunan yapının teknik alt yapısının güçlendirdi. Donanım desteği ile yapı içindeki odalar derslik ve ofise dönüştürüldü.

Radeşa köyü cami cemaati ile birlikte kılınan Cuma namazının kılınması ardından dersliğin açılışı gerçekleşti. Radeşa köy imamı Ayhan Beçiri, onarım ve tefrişatı yapılan derslikte dini eğitimlerin ve Türkle kurslarının daha sağlıklı bir ortamda düzenlenmesini teminen desteklerini esirgemeyen Türkiye ve Başkanlığımıza en içten teşekkürlerini iletti.

TİKA Kosova Koordinatörü Adem Urfa yaptığı konuşmasında, Türkiye ve Başkanlığımızın Goralıların yaşadığı bu bölgelere geçmişte olduğu gibi gelecekte de desteklemeye hazır olduğunu belirtti.

Sonraki Haber

Tacikistan'da Turizm Sektöründe Çalışanlara TİKA'dan Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Orta Asya ülkelerinde turizmin gelişmesi için teknik yardım desteği veriyor ve bölgede mesleki eğitim kursları düzenliyor. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ile Tacikistan Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal...