Haberler

04 Ocak 2018

Kosova’da Lef Nosi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'ne Duyu Algı Odası Kuruldu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Kosova’nın Prizren şehrinde hizmet veren Lef Nosi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi'ne Duyu Algı Odası kurdu.

Kosova’nın Prizren şehrinde 1976 yılından bu yana ücretsiz özel eğitim hizmeti veren bir devlet okulu olan ve Kosova’daki 5 özel eğitim okulundan birisi olan “Prizren Lef Nosi Engelli Çocuklar Rehabilitasyon Merkezi”ne TİKA tarafından Duyu Algı Odası kuruldu. TİKA tarafından gerçekleştirilen söz konusu projenin açılışına T.C. Priştine Büyükelçisi Kıvılcım Kılıç, T.C. Prizren Başkonsolosu Eylem Altunya, Prizren Belediye Başkanı Mytaher Haskuka ve TİKA yetkilileri katıldı.

T.C. Priştine Büyükelçisi Kılıç, yaptığı açıklamada merkezdeki öğretmen ve yöneticilerin zor ancak kutsal bir mesleği yerine getirdiklerini belirterek, “Her şey çocuklar için. Her şey bu güzel, dost ve kardeş ülke Kosova'nın aydınlık geleceğini yaratacak olan çocuklar ve gençler için” ifadelerini kullandı.

Prizren Belediye Başkanı Haskuka da bir toplumun gelişimi ve insaniyetinin o toplumun ihtiyaç sahibine nasıl davrandığına bağlı olduğuna işaret ederek, “Türkiye, TİKA ve Büyükelçiye, bu çocuklarla daha modern eğitim teknolojileri ile çalışmamızı sağladıklarından dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

1. sınıftan 12. sınıfa kadar farklı yaşlarda 62 öğrencinin bulunduğu merkeze TİKA tarafından kurulan Duyu Algı Odası ile okuldaki engelli öğrencilerin gelecekte faydalı ve bağımsız birey olmaları için gerekli becerileri edinmelerine olanak sağlandı.

Sonraki Haber

TİKA’dan Güney Sudan’da Eğitime Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Güney Sudan’ın başkenti Juba şehrinde yer alan Nil Model Okulu için 2 yeni derslik inşa edildi. TİKA, faaliyet gösterdiği coğrafyalarda gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Faaliyet...