Haberler

14 Mayıs 2018

Komrat’ta Uluslarararası Tarım Kongresi Düzenlendi

Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nin başkenti Komrat’ta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Komrat Devlet Üniversitesi, Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) işbirliğinde Uluslararası Tarım Kongresi gerçekleştirildi.

TİKA, Moldova’da gerçekleştirdiği projelere yenilerini eklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Moldova Cumhuriyeti Gökoğuz Yeri Özerk Bölgesi’nin başkenti Komrat’ta Abant İzzet Baysal Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Komrat Devlet Üniversitesi, Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi, T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve TİKA işbirliğinde Uluslararası Tarım Kongresi gerçekleştirildi.  Farklı ülkelerden, üniversitelerden ve ilgili diğer kuruluşlardan alanında uzman yaklaşık 200 bilim insanı, araştırmacı ve sektör temsilcilerini bir araya geldiği, bahçe, tarla, toprak, su ürünleri, hayvancılık, bağcılık alanları başta olmak üzere tarımın her alanında son araştırmalar ve deneyimlerin sunulduğu kongre sonucunda dünya genelinde tarımsal faaliyetler için çeşitli çözüm yolları ortaya koyulması amaçlandı.

Katılımcılar, bilim insanları tarafından tebliğ edilen konular hakkındaki son gelişmeleri ve en güncel derlemeleri söz konusu oturumlarda takip etme fırsatı yakaladılar. Kongre süresince özellikle Moldova tarım ve hayvancılığı ile üzüm ve ceviz üzerinde sunumlar yapılarak güncel araştırmalar da katılımcılar ile paylaşıldı. Kongrede ayrıca, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Komrat Devlet Üniversitesi ve Moldova Devlet Ziraat Üniversitesi arasında üçlü işbirliği protokolü imzalandı.

TİKA’yı temsilen kongreye katılan TİKA Kişinev Koordinatörü Selda Özdenoğlu yaptığı konuşmada TİKA’nın Moldova’da ve diğer bölgelerde tarım ve hayvancılık alanında yapmış olduğu ve devam eden projelerle alakalı bilgiler verdi.

Sonraki Haber

TİKA Ramazanda Filistinlilerin Yanında Olacak

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, "Ramazan süresince Gazze'de TİKA eliyle günlük 1000 aileye sıcak yemek dağıtımı sağlayarak toplam 100 bin kardeşimizin karnını doyurmayı hedefliyoruz. Ayrıca her zaman yanlarında olduğumuz Filistinli kardeşlerinizin tedavisi için 200 bin dolarlık...