Haberler

13 Nisan 2018

Kolombiyalı Gençlere TİKA’dan Tamir Seti Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) Kolombiya’nın Soledad kentindeki gençlere ekipman desteğinde bulundu.

Atlantico eyaletinde yer alan Soledad kentinde meslek hayatına atılmak için çeşitli eğitimlerden geçen gençlere, on ikisi klima, on ikisi motosiklet tamirinde kullanılmak üzere iki ayrı gruptan oluşan 24 tamir seti, düzenlenen programla teslim edildi.

TİKA, Kolombiya’nın Meslek Edindirme Kuruluşu SENA ve Soledad Belediyesi yetkilileri ile projeden yararlanan Kolombiyalı gençlerin katıldığı programda konuşan SENA Atlantico Eyaleti Bölge Müdürü Jacqueline Rojas, Türkiye’ye ve TİKA’ya teşekkür ederek, “Bölgedeki gençler Türkiye hükümetine minnet duyuyor. Son derece zorlu koşulların mevcut olduğu bu bölgede hayatla mücadele etmenin tek yolu gençlere sağlanan bu tür fırsatlardır” dedi.

Projeden yararlanan gençlerden Joseph Mayano da yaptığı konuşmada, “Bu, bizim adımıza yeni bir etabın sadece bir başlangıcı. TİKA ve SENA’yı şehrimizde daha fazla proje yapmaya davet ediyoruz. Bu tür projeler benim gibi çok sayıda genç için çok önemli bir fırsat” açıklamasında bulundu.

Kolombiya’da sahil kenarında yer alan Soledad şehri oldukça sıcak bir iklime sahip. İklimledirme için yoğun olarak klima kullanılıyor. Ulaşım ise büyük oranda motosikletlerle sağlanan Soledad’ta TİKA tarafından temin edilen klima ve motosiklet tamir setleri bölgede mesleğini icra etmek isteyen gençler için ciddi bir öneme sahip.

Soledad Belediyesi yetkilileri de, bölgede suç oranlarının yüksek olduğunu, gençleri yasa dışı faaliyetlere bulaşan çetelerden ve uyuşturucu ticaretinden uzak tutmak için çaba harcadıklarını, gençlerin hukuk içinde kalarak eğitim ve öğrenimlerine devam edebilmeleri, sosyal hayata kazarılmaları, meslek hayatına atılabilmeleri için TİKA tarafından desteklenen bu tür projelere ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Programa, TİKA Kolombiya Koordinatör Yardımcısı Murat Zelan, SENA Atlantico Bölge Direktörü Jacquelina Rojas, Soledad Belediyesi Rekabet Birimi Direktörü Claudia Arenas, SENA Atlantico Bölgesinin Kolombiya-Alman Ulusal Merkezi Direktör Yardımcısı Victor Arbeláez ve SENA Atlantico Bölgesinin Sanayi  ve Havacılık Merkezi Yardımcı Direktörü José Gregorio Suarez’in yanısıra projeden yararlanan çok sayıda genç katıldı.

Programın ardından TİKA yetkililerinin, SENA’nın ve Soledad Belediyesi’nin temsilcilerinin katıldığı, gelecekteki projelerin değerlendirildiği bir istişare toplantısı gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

TİKA'nın Uluslararası Saha Asistanları Bursa'da

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından, kurumsal istişare ve yıllık genel değerlendirmelerde bulunmak amacıyla Ankara'da organize edilen "Koordinatörler Buluşması" kapsamında 58 ülkeden Türkiye'ye gelen 61 TİKA saha asistanı, Bursa'da incelemelerde bulundu. Myanmar'dan Meksika'ya, Ukrayna'dan Güney...