Haberler

09 Aralık 2016

Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi Personeline Eğitim

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Kolombiya Başkanlık Ajansı (APC) arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında 2015 yılı Kasım ayında Türkiye’ye gelen Kolombiya Milli Su Ürünleri ve Balıkçılık Otoritesi (AUNAP) yetkililerinden oluşan heyete T.C. Tarım Bakanlığı’nın katkılarıyla kapasite artırım programı düzenlendi.

TİKA faaliyet gösterdiği coğrafyalarda kapasite artırımına yönelik gerçekleştirilen programları desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda TİKA v APC işbirliğinde AUNAP yetkililerinden oluşan heyete, T.C. Tarım Bakanlığı’nın katkılarıyla kapasite artırım programı yapıldı.

Söz konusu programın ikinci ayağı olarak Tarım Bakanlığından bir heyet Kolombiya’ya giderek balıkçılık konusunda Türkiye tecrübesini aktardı ve işbirliği imkânlarını inceledi. TİKA, Latin Amerika ile ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla destek verdiği kapasite artırım programları ile kurum ve kuruluşların kapasite artırımına katkılarını sürdürüyor.

Karayip sahilleri, pasifik sahilleri ve başkent Bogota olmak üzere üçayaklı bir program takip eden Tarım Bakanlığı heyeti, Kolombiya’ya TİKA’nın katkılarıyla Türkiye’den balıkçılık alanında nasıl katkı verilebileceğini yerinde incelemiş oldular. Cartagena şehrinde balık üretim tesislerinde inceleme yapan Tarım Bakanlığı heyeti, Bogota ve Buenaventura’da ise balıkçılık sistemini gördü.

Tarım Bakanlığı heyetinin ziyaretinden oldukça memnun kalan AUNAP, Türkiye ile balıkçılık alanında işbirliği yapmanın iki ülke ilişkilerine katkı sağlayacağını vurguladı. TİKA ve APC’ye teşekkür eden AUNAP yetkileri bu tür kapasite artırımı çabalarının sürmesini istediler. Kapasite artırım programını tamamlayan Tarım Bakanlığı heyeti Türkiye’ye döndü.

Sonraki Haber

Türkiye – Macaristan Ekonomik İşbirliğini Geliştirme Sempozyumu’na Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA)’nın desteğiyle, İktisadi Araştırmalar Vakfı tarafından Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de gerçekleştirilen Türkiye – Macaristan Ekonomik İşbirliğini Geliştirme Sempozyumuna Türk ve Macar iş adamları yoğun ilgi gösterdi. İktisadi Araştırma Vakfı Başkanı...