Haberler

20 Ekim 2017

Kolombiya İle Kültür ve Turizm Alanında İşbirliği Programı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Kolombiya’daki muadil kuruluş Agencia Presidencial de Cooperacion (APC) ile işbirliğinde Kültür ve Turizm Tecrübe Paylaşım Programı; Cartagena, Santa Marta, Medellin ve Baranquilla şehirlerinde düzenlendi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı uzmanlarından oluşan heyet, ülkemizin turizm sektöründeki etkinliğinin ve turizm bölgeleri yönetimindeki tecrübelerinin Kolombiya makamlarına aktarılması, Kolombiya makamlarının turizm alanındaki çalışmalarının yerinde incelenmesi ve iki ülke arasında tecrübe paylaşımının sağlanması amacıyla Kolombiya’ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Söz konusu ziyaret kapsamında Kolombiya’daki turizm faaliyetlerinin yerinde incelenmesi, ülkenin turizm sektöründeki potansiyelinin keşfedilmesi, turizm aktivitelerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi için yapılabilecekler görüşüldü. Kültür ve turizm alanlarında hizmet veren yerel makamlarla iki ülkenin tecrübeleri paylaşıldı. Program kapsamında Cartagena, Santa Marta, Medellin ve Baranquilla şehirlerini ziyaret eden heyet, burada hem devlet makamlarıyla hem de turizm sektöründe çalışan yerel girişimcilerle görüşmeler gerçekleştirdi.

Program sonunda Bogota’da gerçekleştirilen çalışma toplantısında; Türk uzman heyeti ile birlikte APC, Kolombiya Ticaret, Endüstri ve Turizm Bakanlığı, Çevre Bakanlığı ve TİKA Bogota Koordinatörlüğü yetkilileri programı değerlendirdi. Kolombiya yetkilileri Türkiye’nin turizm alanındaki tecrübelerinden öğrenecekleri çok şey olduğunu dile getirdi. Programdan duydukları memnuniyeti ifade eden Kolombiyalı uzmanlar; TİKA ve T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’na teşekkür ederek iki ülke arasındaki ilişkilerin ve tecrübe paylaşımının artarak devam etmesi temennisinde bulundu. 

Sonraki Haber

TİKA İle Özbek Çocukları Geleceğe Umutla Bakıyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), T.C. Sağlık Bakanlığı, Özbekistan Sağlık Bakanlığı, Özbekistan Sağlam Evlat Vakfı işbirliğinde 9. Plastik Cerrahi Ameliyat Projesi Özbekistan’ın Surhanderya vilayet merkezi olan Tirmiz şehrinde gerçekleştirildi. Özbekistan’da plastik cerrahi ameliyatlarının...