Haberler

13 Aralık 2013

Kırım'da 3 Anaokuluna Malzeme Desteği

Kırım’ın Belogorsk (Karasubazar) şehrinde faaliyet gösteren 3 anaokulunun fiziki kapasitesinin arttırılmasına yönelik eğitim araç-gereç ve donanım alımı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından gerçekleştirildi.  

Belogorsk şehrinde bulunan bahse konu anaokullarında fiziki şartların yetersizliğinden dolayı sadece 549 çocuğa eğitim hizmet veriliyor. Bu sayı ancak şehirde yaşayan bu yaş grubu çocukların yüzde 42,2’sine tekabül ediyor. Bu durum ayrıca Ukrayna Anaokulu Eğitimi Kanun hükümlerinin ihlal edilerek sınıflarda izin verildiğinden daha fazla öğrenci bulunmasına sebep olmanın yanı sıra, çocuk ve çalışanların güvenliğini de tehlikeye sokuyor.

Bu kapsamda söz konusu anaokullarının fiziki kapasitelerinin artırılması kapsamında TİKA tarafından malzeme ve donanım desteğinde bulunuldu. Temin edilen, mobilyadan mutfak araç gerecine, elektronik ekipmandan çocuk parkına kadar birçok malzeme düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Törene, TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Hacı Bayram Bolat, Belogorsk Belediye Başkanlığı yetkilileri, TİKA yetkilileri, Belogorsk Bölge Valisi Yardımcısı Nikolay Stegachev ve Anaokullarının Müdürleri katıldı.

Belogorsk Bölge Valisi Yardımcısı Stegachev törende yaptığı konuşmada, TİKA’nın Belogorsk Bölgesi’nde hayata geçirdiği birbirinden önemli projeler için teşekkürlerini sunarak, bu verimli işbirliğinin devam etmesi temennisinde bulundu. TİKA Ukrayna Program Koordinatörü Bolat ise, Belogorsk Belediyesi’nin Kırım’daki önemli işbirliği partnerlerinden biri olduğunu ifade ederek, önümüzdeki dönemlerde de işbirliğinin devam edeceğini belirtti.

Kırım Tatarlarının çoğunlukta yaşadığı Belogorsk Bölgesinde, Ukrayna Eğitim Altyapısına Katkı Projesi kapsamında inşası yapılan Zuya 2 Nolu Genel Eğitim Okulu Ek Binası, Belogorsk Sevinç Anaokulunun tamirat ve tadilatı, Kırım Entegrasyon ve Kalkınma programı (CIDP) ile işbirliğinde Bölgede üç farklı köyde içme suyunun sağlanması gibi projeler de TİKA tarafından gerçekleştirildi.

Sonraki Haber

Pasifik Ada Devletleri ile İşbirliği Artarak Devam Edecek

Dışişleri Bakanlığı tarafından 7-22 Aralık 2013 tarihlerinde Türkiye’de düzenlenen Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı kapsamında Türkiye’ye gelenPasifik Ada Devletleri Genç Diplomatlar Heyeti Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nı ziyaret etti. Bu program vasıtasıyla katılımcı ülkelerin...