Haberler

10 Eylül 2013

Kırım Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı Yetkililerinin 82. İzmir Enternasyonal Fuarı'na Katılımına Destek

Kırım Özerk Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı arasında devam eden işbirliği kapsamında Kırım Özerk Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı yetkililerinin 82. İzmir Enternasyonal Fuarı’na katılımı sağlandı.

Dünya ülkeleri ile ticari ilişkileri arttırmak ve kültürel değerlerin tanıtılması ve paylaşılması hedefleriyle 29 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında 82.’si düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı sürekliliği olan ilk ve tek uluslararası organizasyon olma özelliğiyle ülke ekonomisinin, teknolojisinin ve dış ilişkilerinin aynası görevini üstleniyor.

Bu yıl 63 ülkenin katılımı ile gerçekleşen fuara Kırım Özerk Cumhuriyeti Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakan Yardımcısı başkanlığındaki heyet tarafından katılım sağlandı. Bu çerçevede Ukrayna geneline tahsis edilen 100 metre karelik tanıtım alanı içerisinde Kırım Özerk Cumhuriyeti ayrı bir stant olarak temsil edildi. Tanıtım kapsamında Kırım menşeli şirket ve işletmeleri tanıtımının yanı sıra Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin ticari ekonomik potansiyeli sergilendi.

Etkinlikler süresince, Ukrayna Ekonomik Kalkınma ve Ticaret Bakanlığı tarafından koordine edilen Ukrayna Ekonomisi Günü Kutlamaları ve Ukrayna Türkiye Ekonomik ve Yatırım iş Forumuna katılım sağlandı. Ayrıca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, İzmir Ticaret Odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası temsilcileri, İzmir Ukrayna Fahri Konsolosu ve önde gelen Türk işadamları ile görüşmeler gerçekleştirildi.

Kırım ve Türkiye’de bölgesel bazlı ekonomik işbirliği ihtimalleri değerlendirilerek, Kırımlı üreticilerin Ege pazarına çıkışı, Kırım’a Türk yatırımının çekilmesi, şirket ortaklıkları ve genel anlamda ikili ekonomik ilişki seviyesinin yükseltilmesi hususlarında istişarelerde de bulunuldu. Diğer yandan Kırım yarımadasının tanıtımına ilişkin materyaller ile bölge turizminin canlandırılması hedeflendi.

Sonraki Haber

Bosna Hersek'te Tadilatı Tamamlanan Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu Hizmete Açıldı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek genelinde gerçekleştirilen eğitime yönelik projeler kapsamında Gorni Vakuf Voljice İlköğretim Okulu’nun tadilatı ve donanımını tamamlandı. Bosna Hersek’te 1992-1995 yıllarında yaşanan savaşta çatışmalarda en çok hasar gören...