Haberler

30 Temmuz 2013

Kırgızistan'da Yetimhane Binasının Açılışı Yapıldı

Kırgızistan'da Yetimhane Binasının Açılışı Yapıldı

Kırgızistan’da Orta Asya Caşlar Fonuna ait Isık Köl Bölgesi Balıkçı şehrinde bulunan 200 çocuğa barınma, iaşe ve eğitim hizmetleri verecek olan yetimhane binasının inşaatı Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından verilen malzeme desteğiyle tamamlandı.

Kırgızistan genelinde 2006 yılından bu yana faaliyet gösteren merkezi Bişkek’te olan Orta Asya Caşlar Fonuna ait Isık-Köl Bölgesi Balıkçı şehrinde bulunan 200 çocuğa hizmet verilecek olan yetimhane binasının inşaatı TİKA tarafından yapılan malzeme desteği ile bitirildi.

İnşaatı tamamlanan yetimhanenin açılış törenine, Orta Asya Caşlar Fonu Genel Başkanı İlhami Demirci, Balıkçı Şehri Belediye Başkanı Mirlan Boobekov, Hollanda İHH Vakfı yetkilileri ve TİKA yetkilileri katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Balıkçı Şehri Belediye Belediye Başkanı Boobekov yapılan yetimhane sayesinde sahipsiz çocukların sıcak bir yuvaya kavuşacağını belirtti. Türkiye’nin yapmış olduğu bu yardımlarla her zaman Kırgız halkının yanında olduğunu gösterdiğini ifade eden Balıkçı Şehri Belediye Belediye Başkanı Boobekov, TİKA’ya verdiği destekten dolayı teşekkürlerini iletti.

Orta Asya Caşlar Fonu Genel Başkanı Demirci ise, inşaatı tamamlanan yetimhanenin 200 yetim çocuğa hizmet vereceğini, yapılan bu yetimhane ile iki ülke arasındaki kardeşlik bağlarının güçleneceğini ifade etti. Orta Asya Caşlar Fonu Genel Başkanı Demirci, inşaatın tamamlanması adına yapmış olduğu yardımlardan dolayı TİKA’ ya teşekkür etti.

Sonraki Haber

Moğolistan'a Sağlık Alanında Ekipman Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Moğolistan’da sağlık alanındaki altyapıların geliştirilmesi amacıyla Bayan Ölgiy Vilayeti Sağlık Ocaklarına Ekipman Desteği Projesi kapsamında temin edilen ekipmanlar düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. TİKA tarafından, Moğolistan’da sağlık alanındaki...