Haberler

03 Ekim 2013

Kırgızistan'da Türk Malları Tanıtım Fuarı Açıldı

Kırgızistan’da Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın desteğiyle Kırgız Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından Türk Malları tanıtım fuarı açıldı.

TİKA, faaliyet gösterdiği ülkelerde birçok alanda çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamında TİKA’nın desteğiyle Kırgızistan’da Kırgız Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği tarafından Türk Malları tanıtım fuarının açılışı gerçekleştirildi. Bişkek Kocomkul Spor Sarayı’nda düzenlenen fuara, Kırgızistan Ekonomi Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Odası temsilcileri, Türkiye Bişkek Büyükelçiliği temsilicisi ve müşavirleri, TİKA yetkilileri ve Kırgız Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği yönetim kurulu üyeleri katıldı. Çok sayıda vatandaşın ilgi gösterdiği fuarın açılışında yetkililerin konuşmalarının ardından kurdele kesimiyle açılış gerçekleştirildi.

Kırgızistan’da bankacılık, inşaat, sanayi, gıda, beyaz eşya ve tekstil ürünleri üretimi ve pazarlama alanlarında faaliyet gösteren 50’den fazla Türk kökenli firmalar kendi ürünlerini fuar etkinliği aracılğı ile ziyaretçilere tanıtımını yapıyor. TİKA’nın katkıları ve desteği ile gerçekleşen fuarda, TİKA’nın Kırgızistan’da hayata geçirdiği sosyal, ekonomik, eğitim, sağlık ve altyapının iyileştirilmesi gibi iki ülke işbirliğini öne çıkaran projeleri düzenlenen bir stand ile ziyeretçilere tanıtılıyor.

Kırgız -Türk dostluk ve kardeşlik ilişkilerin pekişmesinde ticari alanda da önemli faktör üstlenen Kırgız Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği, yılda 2 defa fuar organizasyonunu düzenliyor. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen 6 Ekim tarihine kadar açık olacak fuarı, 50 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Sonraki Haber

Afganistan'da Sağlık Alt Yapısının Geliştirilmesine Devam Ediliyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Afganistan’ın Sarı-Pul Vilayeti Süzmekale İlçesinin merkezi Katakale’de yapımı tamamlanan CHC Klinik Hizmet Binası’nın açılışı gerçekleştirildi. TİKA, Afganistan’da sağlık alt yapısının geliştirilmesine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda TİKA...